Суспільство (відео)

Мер Чернігова різко відреагував на подорожчання газу (Відео)

Ранкова мерська нарада зачепила низку актуальних для міста питань. Перше – це організація руху в поминальні дні.

«Поминальні дні щодо організації руху аналогічні як у попередній рік», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Приватний транспорт рухатиметься в об’їзд лісовою та польовою дорогою, громадський – центральним входом до кладовища «Яцево».

Далі Атрошенко згадав святкування Дня Перемоги. Наголосив, що не варто принижувати роль радянського воїна.

«Вони не переховувалися, не тікали від війни. Вони йшли на війну захищати батьківщину. «За Батьківщину. За Сталіна»», — зауважує Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Доручив видати ветеранам матеріальну допомогу та символічні подарунки. Після цього плавно перейшли до комунальних перипетій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко розповів про вирішення проблеми з гарячою водою

«І по грошах, і по людях», — говорить Руслан Волок, керівник КП «АТП – 2528».

Постачальники послуг скаржилися на дедалі більшу несплату від населення.

«Питання, звідки взяти кошти на заробітну плату, витратні матеріали, паливо-мастильні матеріали і таке інше. Далі куди ми заходимо з цим питанням», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Першою ластівкою комунального колапсу через несплату від населення мер Чернігова назвав відключення з 1 травня гарячої води.

«Зупинили гаряче водопостачання, тому що значно зросла заборгованість споживачів теплової енергії», — повідомляє Віктор Геращенко, голова правління ПАТ «Облтеплокомуненерго».

Наразі щодо більшості відключених будинків ситуація вирішена позитивно. У підвішеному стані лише 172 будинки, переважно на Масанах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відбувся весняний стрибок заборгованості за комуналку

«Вихід буде запропоновано дуже простий – узяти бюджету міста відповідальність на себе і розрахуватись. Неодноразово НАК «Нафтогаз» на цьому наполягав», — відзначає Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

За словами мера, таке рішення проблеми призведе до «зупинки» міста.

«Це практично ми зупинимо місто і все, на тому крапка», — говорить Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Крім всього згаданого, значну частину часу мер приділив критиці влади через зростання ціни на газ.

«Це ж тільки послухати – говориться одне, ціни інші, різниця колосальна. І ми про щось говоримо», — продовжує Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Щодо графіку ранкових нарад загалом. У зв’язку із активізацією робіт у місті найближчим часом очікується збільшення їх кількості – до двох на тиждень.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button