Суспільство (відео)

Мезинський парк потрапив у Мамонт-скандал (Відео)

14-15 липня в Мезинському національному парку пройде Мамонт-фест. У Коропському районі планують вдруге провести фестиваль вільної і творчої молоді. Серед основних подій фестивалю – сафарі-тур парком, танці, містечко майстрів, виступи музичних і beatbox-гуртів. Організатори пояснили, чому все це дійство вони пов’язали з назвою вимерлих істот.

«На місці, де відбуватиметься фестиваль, була стоянка первісних людей. Було знайдено багато бивнів мамонтів. Навіть люди приходили на пляж і знаходили там ці величезні бивні», — розповів PR-менеджер фестивалю Тетяна Макуха.

Серед скульптурних новинок заходу до вже встановленої статуї мамонта додалася статуя Ісуса Христа.

«Цього року ми робимо статую Ісуса Христа з дерева, заввишки два з половиною метри. Вона стоятиме на кручі 50 метрів на березі Десни», — відмітив організатор «Мамонт-фесту» Дмитро Селянський.

Проте передісторія фестивалю не обійшлася без скандалу, який розгорівся ще минулого року. Так, за словами організаторів, сторона-господар – Мезинський парк, – почала встромляти їм палиці в колеса через те, що вони беруть кошти за вхід. Дмитро Селянський звинуватив у саботажі безпосередньо керівника парку Ніну Симоненко.

«Конкретно це Ніна Василівна. Я не можу про це не говорити, тому що ми всі платимо податки таким людям, які мають щось робити, але нічого не роблять, а тільки заважають. І взагалі не розуміють, що входить до їхніх обов’язків», — зауважив Дмитро Селянський.

Організатори стверджують: усе, що вони заробляють на фестивалі, витрачають на музичний супровід, рекламу та створення скульптур, які залишаються в самому парку.

«Ми нічого не заробляємо. Минулого року все, що заробили, ми вклали в статую. Коли я звертаюсь до меценатів, то «мої руки нічого не брали» і це реально так», — запевнив організатор «Мамонт-фесту» Дмитро Селянський.

Попри конфлікт, натхненники фесту стверджують, що захід відбудеться. У свою чергу директор парку в своєму листі заявляє: якщо організатори не підтвердять свого права на проведення фестивалю, вона у якихось відповідних органах захищатиме честь і гідність своєї установи.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button