Суспільство (відео)

«Ми всі – «Азов»: у Чернігові пройшла акція протесту (Відео)

У Чернігові відбулася акція протесту проти бездіяльності міжнародних організацій, що призвела до трагічних подій в Оленівці Донецької області. У ніч на 29 липня російські окупанти вчинили жахливий терористичний акт і вбили приблизно 50 полонених військових полку «Азов», які перебували в колонії в окупованій Оленівці. Близько сотні «азовців» було поранено.

«Хотіла б сказати про Міжнародний комітет Червоного Хреста. Про їхню некомпетентність. Вони давали нам гарантії, обіцянки. Натомість вони не зробили нічого, щоб захистити наших Героїв. Понад 50 Героїв цинічно вбили, понад сто поранили. Червоний Хрест не може навіть домогтися повернення тіл. Вони обіцяли дуже багато. Натомість не зробили нічого. Ми вірили їм. Ми чекали героїв додому. А зараз ми навіть не знаємо, хто – живий, а хто – ні», — Віалєтта Шовкова, дружина бійця «Азову».

Російські окупанти оприлюднили списки вбитих в Оленівці «азовців», але цим спискам довіряти не можна. За непідтвердженою інформацією, в Оленівці загинули двоє «азовців» із Чернігова. Утім, наразі жодної офіційної інформації немає.

«Я сьогодні прийшла, щоб нагадати Червоному Хресту про їхні домовленості, під які виходили хлопці з «Азовсталі». Я прийшла, щоб звернути увагу міжнародних людей, щоб вони допомогли дістати наших хлопців і дівчат. Усі вони – єдина родина. Вони тримали Маріуполь. Я вимагаю, щоб мені дали зв’язок із моїм сином. Ми – сила, ми знаємо і ми будемо нагадувати всьому світу про Маріупольський гарнізон і полк «Азов», — Оксана Бендюк, мама воїна з полку «Азов».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Культурний десант»: мистецький тур Миколи Сєргі доїхав до чернігівських захисників

Основна мета акції – привернути увагу міжнародної спільноти до жахливої події в Оленівці, показати весь цинізм і жорстокість російських нелюдів і, звісно ж, повернути додому героїв.

«Я дружина загиблого «азовця» Віталія Трухана (Біцуха). Він загинув на початку війни, обороняючи Маріуполь. Зараз ми прийшли на акцію підтримати друзів, які перебувають у полоні і про яких нічого не відомо. В яких умовах, де і як буде обмін», — Марина Боднар, дружина загиблого воїна з полку «Азов».

Павло Солодовник

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button