Суспільство (відео)

Мініковоркінг для навчання та творчості: у Чернігові відкрився новий арт-простір (Відео)

У центрі Чернігова відкрився новий комфортний простір для проведення освітніх лекцій, творчих зустрічей і спілкування.

«Централізована бібліотечна система міста Чернігова складається не тільки з центральної бібліотеки, а ще з 11 філій. І нам дуже хотілося б, аби у всіх наших філіях були сучасні приміщення, де ми могли б проводити різні події, зустрічі, курси, майстер-класи тощо. У бібліотечному пункті по вулиці П’ятницькій ми змогли оновити одну з кімнат і перетворити її на мініковоркінг. Це вдалося завдяки нашим зусиллям, ми власноруч робили ремонт. А також завдяки нашій участі у проєкті reSTART ми отримали меблі та сучасну техніку, книги з мистецтва», — Ганна Пушкар – директорка Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи.

Одне з перших безкоштовних навчань для користувачів бібліотеки проводить відома фотографиня в Чернігові – Ірен Бринза, яка знайомить чернігівців з основами мобільної фотографії.

«Я займаюся мобільною фотографією вже приблизно шість років. І популяризую цей напрям, бо насправді за мобільною фотографією – майбутнє. Це такий собі фотоапарат у кишені, яким ми можемо користуватися як для себе, для особистого архіву, так і для бізнесу, для ведення соціальних мереж тощо», — Ірен Бринза, фотографиня, викладачка мобільної фотографії.

За словами Ірен Бринзи, реєстрацію на курс закрили максимально швидко – за 35 хвилин.

«Це буде сім занять, які проводитиму саме тут. Ми будемо розбирати все – від налаштувань і до того, як редагувати фотографії, щоб зробити їх насиченими, смачними, як зараз кажуть. Будемо говорити про композицію та світло, про все поговоримо», — Ірен Бринза, фотографиня, викладачка мобільної фотографії.

Ще Ірен покаже інструменти, за допомогою яких можна розширити можливості мобільної камери, а також як ними правильно користуватися. За словами директорки бібліотеки, це не єдиний освітній проєкт, який наразі проводиться в новому мініковоркінгу.

«Окрім цього, ми розпочали програму для осіб похилого віку 60+, називається цей проєкт «User», вони навчатимуться працювати зі смартфонами. Бо був такий запит, люди захотіли та прийшли. Вже відбулося одне заняття. Таким чином ці наші два проєкти розпочали роботу в мініковоркінгу», — Ганна Пушкар – директорка Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи.

Стежити на анонсами майбутніх навчань і новими проєктами можна на Фейсбук-сторінці бібліотеки https://www.facebook.com/BPCMBKocubinskogo

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button