Суспільство (відео)

Мисли позитивно: майстер-клас від психолога (Відео)

Практикуючий чернігівський психолог Тетяна Глюк розповіла корисні  поради, що дають змогу людині налаштуватись на позитивне мислення і не допустити у своє життя депресію та стреси.

«Позитивне мислення – це коли людина навчається і намагається бачити переваги та все те хороше, що є в її житті. Що більше ми бачимо недоліків у людях, у житті, то більше цих недоліків, негативних ситуацій у нашому житті трапляється.

Позитивні люди більш успішні, більш щасливі, менше піддаються стресам і захворюванням».

Контролюйте свої думки

«Важливо навчитись контролювати свої думки. Налаштовуйте себе на позитив, думки скеровуйте в позитивному напрямі».

Шукайте позитивне в негативному

«Один із аспектів позитивного мислення – це вміння вбачати плюси в негативних ситуаціях. Важливо шукати хоч би п’ять плюсів, бо це налаштовує на те, що людина не впадає в мінусовий стан».

Будьте вдячні

«Подяка. Вміння дякувати – це здатність людей із позитивним мисленням. Що більше ми даруємо блага, то більше блага приходить у наше життя. Якщо щось робить близька людина, то дуже рідко відзначається подяка. Це сприймається як належне».

Пробачайте

«Люди з позитивним мисленням пробачають. Пробачити всіх людей за те, що не зробив, не дав. Багатьом важко дякувати, бо є образи».

Впливайте на проблеми

«Коли є якась ситуація, людина може попасти або в зону проблем, або в зону впливу. Зона проблем – це коли сталася ситуація, людина починає думати «мені не пощастило», «все погано», вона починає копирсатися в проблемі. Але це не вирішує проблеми. Перебування в зоні впливу – це коли ми говоримо «так, це сталося», «що я можу зробити, щоб цю ситуацію вирішити?».

Помічайте більше позитивного

«Знаходьте п’ять радощів на день. Ви побачили веселку, гарну дівчину, щасливу дитину. Усміхнулись. І це вже налаштовує вас на позитив».

Важливо практикувати якісь моменти кожен день. Як і тренування або якісь навики – позитивне мислення формується від 21 до 60 днів.

Прокинулись і усміхнулись. Якщо поряд є чоловік, дружина, дитина – усміхнулись їм. Якщо нікого поряд немає, усміхніться своєму відображенню в дзеркалі.

Усміхайтесь, радійте та спілкуйтесь із позитивними людьми».

Ще статті по темі

Back to top button