Суспільство (відео)

Миттєвості війни крізь об’єктив камери захисника ЗСУ – в Чернігові відкрилася нова фотовиставка (Відео)

Миттєвості війни крізь об’єктив камери захисника ЗСУ. У Чернігівській обласній бібліотеці протягом місяця експонуватимуться фотографії військовослужбовця, фотографа Оперативного командування «Північ» Ярослава Лабинського. До експозиції увійшли 40 фотографій воєнної тематики – портрети воїнів, моменти бойової підготовки, фіксування наслідків окупації, побут військовослужбовців і все те, що з собою до нашої країни принесла війна.

Відкриває виставку унікальна фотографія – вона єдина з наявних тут зроблена до початку повномасштабного вторгнення.

«Одна фотографія, що була зроблена буквально за 5-7 днів до повномасштабного вторгнення, коли я був у Сєверодонецьку.

Це як відправна точка в цій виставці та за останній період часу»,- Ярослав Лабинський – військовослужбовець; фотограф ОК «Північ».

Понад шість років Ярослав Лабинський спостерігає за військовим життям нашої країни крізь об’єктив фотокамери. За час своєї військової служби він встиг стати автором тисяч фотографій, що зображують побут армії. Із початком повномасштабного вторгнення Ярослав зрозумів, що люди повинні бачити його роботи, аби розуміти, якою ціною дістається нам воля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 37º тепла: синоптики попереджають про підвищення температури на Чернігівщині

«За півтора року повномасштабного вторгнення з деяких областей, деяких територій росіяни були відкинуті, зокрема, це Чернігівська область, яка не так сильно страждає, на території якої нема активних бойових дій. Людям треба нагадувати, що все-таки досі триває війна, досі є втрати, досі наші території окуповані і про це не можна забувати»,- Ярослав Лабинський – військовослужбовець; фотограф ОК «Північ».

Особисто ознайомитись із роботами Ярослава Лабинського може кожен зацікавлений у робочі години бібліотеки.

«Ця виставка була організована до Дня Незалежності України. Тому ми запрошуємо всіх охочих, гостей міста, жителів міста.

Відвідати можна безкоштовно, але бажано бути записаним до бібліотеки»,- Катерина Мехеда – завідувачка відділу мистецтв Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button