Суспільство (відео)

«Муніципальні гальма і ковзанка дилетантства»: мерія штовхає Чернігів у транспортну прірву (Відео)

Перевізники Чернігова ініціювали зустріч із мером міста та висловили стурбованість відсутністю прозорих правил гри.

Адже вже до 10 січня всі договори на перевезення будуть розірвані та проведені нові конкурси, а гравці ринку досі перебувають у повному нерозумінні свого майбутнього.

— Ми розуміємо, що ситуація штучно, грубо кажучи, створюється. Маршрутна сітка помінялась не настільки. Можна було піти за сценарієм: ті маршрути, які помінялись, проводити конкурси, де не помінялись – не проводити, але пішли за сценарієм обнуління Яка мета цього обнуління?

Залишилось практично два місяці, а ми досі не знаємо ні умов конкурсу, ми нічого практично не знаємо, —  Володимир Козир, депутат чернігівської міської ради, директор ПАТ «Чернігівавтосервіс».

Владислав Атрошенко сказав, що куратором транспортної мережі є профільний заступник Кириченко і натякнув про можливу наявність корупційних схем у сфері перевезень.

— Наші дії були прозорі і зрозумілі всім і ніхто не підозрював. Різні ж ходять розмови. За тими діями, які там є, хтось бачить, що ви тиснете на перевізників із метою якось домовитись або там щось. Комісія, по-перше, хто до неї входить. Щоб вона була прозоро представлена всіма абсолютно, — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Олександр Кириченко сказав, що відстоюватиме інтереси тролейбусного управління, а пріоритетами для вибору переможців конкурсу буде їх фінансова спроможність. Також він чомусь почав відхрещуватись від ще не озвучених звинувачень у його особистих інтересах у цьому бізнесі.

— Я говорив і Владиславу Анатолійовичу і всім, із ким я зустрічався, з перевізниками, що мене особисто цей бізнес не цікавить, — Олександр Кириченко, заступник чернігівського міського голови.

Ця нарада нарешті підштовхнула владу провести відкритий діалог із бізнесом, що обслуговує більшу частину громади. Було вирішено, що до середини понеділка, 7 листопада, «маршрутники» мають подати свої пропозиції щодо нових договорів на перевезення. Тоді влада їх врахує і публічно оголосить умови конкурсу.

Ще статті по темі

Back to top button