Суспільство (відео)

Іранські дрони-камікадзе: чернігівці розказали, що знають про них (Відео)

Іранські дрони-камікадзе Шахід-136, якими рашисти б’ють по українських населених пунктах, несуть приблизно 40 кг вибухівки. Під час вибуху вони породжують сильну вибухову хвилю та велику кількість дрібних уламків. Наразі Генштаб повідомляє, що росія замовила понад дві тисячі таких пристроїв, які вже невдовзі можуть атакувати нашу країну. Тож уміння правильно розпізнати такі дрони може вберегти життя та здоров’я. Ми поцікавилися в чернігівців, що вони знають про дрони-камікадзе та чи знають алгоритм дій під час зустрічі з крилатими терористами.

Ну, чули, що звук нагадує мопед. А так точно нічого не знаємо більше.

Ні, я не чула такого.

Нічого не знаю, бо обмежую себе в негативній інформації. Але вважаю, якщо якась загроза, то треба перебувати чи в укритті, чи в правильному приміщенні, яке захищає, та не знаходитися на відкритих територіях.

І чув, і знаю. Розказувати не буду, але я на службі, тому все знаю.

Ховатися в укриття, якщо звук почули такий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент відзначив військового, який зі «Стінгера» збив дві крилаті ракети на Чернігівському напрямку

ми окупацію в Ягідному пересиділи в підвалі, тому все знаємо уже.

я подробиці не дізнавалася. Чула, що є. Є, то й є. А що воно там таке, подробиць не знаю.

Так, загалом знаємо, від блогерів і різних громадських організацій, як правильно поводитися. Тобто це займати укриття та не нехтувати повітряною тривогою.

Утім, повітряна тривога може прозвучати невчасно, оскільки вони можуть летіти дуже низько і системи можуть їх не помітити. Якщо ви почули звук, схожий на мопед або бензопилу, то оцініть ситуацію навколо й тримайтеся осторонь від адміністративних будівель, стратегічних і військових об’єктів. Якщо поруч із вами є укриття, спустіться та перечекайте атаку там. Якщо обстріл застав вас зненацька, ляжте на землю та закрийте голову руками або сумкою. Пам’ятайте, що часто вони літають по кілька штук одразу, тому після першого вибуху не виходьте з укриття.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button