Суспільство (відео)

На Болдиній горі чернігівці здійснюють язичницькі обряди (Відео)

В одній із соцмереж чернігівці активно обговорюють новину, як в обласному центрі невідомий чоловік у костюмі Бетмена виконує якісь обряди із сокирами та серпами.

«Звичайна прогулянка до улюбленої Болдиної гори сьогодні стала надто незвичайною)) Таке раз побачиш — без сокири на гору вже страшно йти))

Можливо, хтось знає, хто він, чи законні такі танці посеред дня з холодною зброєю?? Може, на відео видно погано — однак реально серпів 7 штук і сокирок до 6 штук, кричав щось, не встигла почати знімати… Ну її таку зарядку)))», – йдеться в пості.

Виявляється, щось подібне на горі бачили інші містяни.

«Там дійсно якісь ритуали проводять, камені лежать у певному порядку, на верхівці курганів якісь символи накреслені. Коли ми минулого разу з сином там були, на центральному камені лежав чорний хліб, а в середині його – щось схоже на домашній сир. І каменів цих раніше не було», – написала інша чернігівка.

Це підтверджує чернігівка, яка виклала відео в Інтернет.

«Ми також звернули увагу, що каміння раніше не було. Чоловік після своїх «молитов» вдарив кожен камінь, щось кричав, потім одягнувся і пішов продовжувати те саме вже біля дерев на Болдиній))»,– уточнила жінка.

До речі, чернігівські історики у своїх розвідках пишуть, що наші предки-слов’яни здавна поклонялися дубам, вважаючи їх уособленням сили, могутності і величі Природи. Саме з дуба виготовляли вони ідоли своєму верховному Божеству – Перуну.

Тому природно припустити, що в дохристиянському Чернігові подібне святилище знаходилося саме на Болдиних горах, де зростав дубовий гай («Болд» на Русі називали дуби). От тільки де саме – невідомо.

Дехто з істориків вважає, що було б чудово в майбутньому зробити реконструкцію святилища Перуна на одному з пагорбів Болдиних гір і показувати його туристам.

Ще статті по темі

5 коментарів

  1. А почему нет? Имеет право. Мы живем в свободной стране. Где написано, что на Болдиной горе нельзя проводить какие-либо обряды?
    Автору не чем заняться) Сейчас не пукнешь, чтоб не засняли и в интернет не выложили)))

    1. А Если он потом жертвоприношения начнёт делать?Чё копчики не подойдут да не спросят чем он с топорами и серпами занимается?

    2. А может это психически больной человек?Не думали над таким поворотом?Подбежит да по башке топором цюк…Или ночью допустим.А где написано что такое делать можно?И вообще можно ли в общественных местах с холодным оружием пляски странные устраивать?

  2. Да сейчас сплохнет, упадешь обоссышься и все побегут видео снимать и в интернет выкладывать, что имеет ли право человек лежать в луже собственной мочи посреди дороги) не фиг делать как ходить и выслеживать по кустам, кто чем там занимается.
    Я что-то не вижу, что он тут с топором за кем то гонялся. Ну и фантазии у вас, господа.

  3. Какие кто хочет такие и устраивает. Вы еще указывать начните что кому делать. Бред.
    А мужичок то взял бы и в суд подал, за то что его личную жизнь по интренетам без спросу выкладывают.

Back to top button