Суспільство (відео)

На Чернігівщині вирішується подальша доля бази відпочинку біля Десни (Відео)

Ще одна база відпочинку на Чернігівщині шукає свого нового ефективного власника. У Чернігівській обласній державній адміністрації провели робочу нараду, на якій визначали майбутнє бази відпочинку «Остер», що розташована на території Остерської громади, але водночас перебуває в «підпорядкуванні» Чернігівської райдержадміністрації.

«Майно має ефективно використовуватися. Це питання турбує громаду і всіх інших. Усе це занепадає. Тому треба зробити документи і потім далі діяти в цьому питанні»,- Дмитро Іванов, заступник голови Чернігівської ОДА.

«Кожен об’єкт повинен мати реального власника, який має фінанси, який здатен забезпечити ефективний розвиток, надання якісних послуг. Ведення бізнесуце не зовсім прерогатива райдержадміністрацій, і зрозуміло, що в громаді логічніше мати такий об’єкт»,- Валерій Йовенко, начальник Чернігівського управління РВ Фонду державного майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпідставна передача землі на суму 4 млн грн: підозрюється один із керівників Держгеокадастру на Чернігівщині

Наразі найближчою до отримання цього об’єкта є Остерська громада, яка планує використовувати базу за її прямим призначенням, має стратегію та шляхи залучення фінансування для її подальшого розвитку.

«Ми плануємо зберегти її як дитячий оздоровчий центр. Вона практично з 2014 року… практично зруйнована. Вона не використовується десь з 2020 року. Зрозуміло, що місцевим бюджетом ми її не зможемо відновити, але в нас є народний депутат Борис Вікторович Приходько, який допоможе нам у питанні співфінансування з державного бюджету щодо відновлення бази відпочинку. Окрім цього, будемо залучати і позабюджетні кошти»,- Леонід Мисливець, голова Остерської громади.

Проте у Фонді державного майна не відкидають імовірності й виставлення цієї бази відпочинку на аукціон, у якому, зокрема, може брати участь і громада. Наразі ж першочерговим завданням є впорядкування документації, що відкриє шлях до подальших кроків у пошуку ефективного власника.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button