Суспільство (відео)

На Чернігівщині є «будинок Дракули», побудований «Графом» (Відео)

Будинок Дракули. Такі перші думки виникають, коли бачиш цю епічну споруду. Але замок височіє не в Трансільванії, а на Чернігівщині, в селищі Дмитрівка колишнього Бахмацького району. Творець будинку – Юрій Солдатов. Зараз у будівлі живуть його доньки.

«Це наші батьки. Батько і мама», — Світлана Солдатова, проживає у дмитрівському «замку».

«Цей інтер’єр – у батька в голові. У нього взагалі буйна фантазія завжди була. А ми його завжди підтримуємо. Підтримували точніше, його вже немає ось 8 років. Він сам робив і ліхтарі, і парапети. Це все його робота», — Світлана Солдатова, проживає в дмитрівському «замку».

«Це ж також усе своїми руками батько робив».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старий Чернігів: будівля Чернігівської міськради понад століття тому (Фотофакт)

«Заходимо? Так. Це у нас кімната відпочинку в такому стилі», — Світлана Солдатова, проживає в дмитрівському «замку».

У 70-х родина Солдатових переїхала до Дмитрівки з Сибіру. Тут разом творили цей шедевр мистецтва.

«От три доньки. Я найменша, тут живу, і ще дві старші сестри в мене, одна тут живе і друга – в Києві. Батько, мама і оце нас троє. Оце ми все самі побудували. Своїми руками», — Світлана Солдатова, проживає в дмитрівському «замку».

Спершу була побудована літня кухня. Побачивши результати своєї роботи, вирішили збудувати будинок… «Графа».

«Про літню кухню. Вона першою була в нас побудована. І була стаття про неї. Це вже пізніші знімки. Перед нею було «каченя», завжди дітвора приходила кататися. А в батька було прізвисько «Граф». А від чого пішло прізвисько? На гойдалці було написано: «Діти вітру і сонця, я непогано зробив гойдалку. Але я зовсім не вмію робити запасні руки, ноги та голови. Пам’ятайте про це». І внизу: «Граф», — Світлана Солдатова, проживає в дмитрівському «замку».

Світлана Солдатова радо приймає гостей, яким сподобалося творіння її батька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові збереглась будівля колишнього сінематографа «Иллюзіонъ» (Фото)

«Хто сміливіший, то заходять, я екскурсію проводжу. Хто більш сором’язливий, то під двором сфотографується. Ми до цього вже звикли», — Світлана Солдатова, проживає в дмитрівському «замку».

Серед найвідоміших гостей, до прикладу, був легендарний «динамівець», футболіст і тренер Анатолій Дем’яненко.

«Він у гості до нас приїздив. Ось київське «Динамо», Дем’яненко», — Світлана Солдатова, проживає в дмитрівському «замку».

Інтер’єр біля будинку також підходящий, наприклад, є тут «Баба-Яга».

«Спершу дід хотів якусь звірюшку зробити біля пісочниці. Оскільки в нас дітей багато було і зараз також є. Але вийшло так, що зробив Бабу-Йожку зі ступою, вона підсвічується, є музика», — Світлана Солдатова, проживає в дмитрівському «замку».

Загалом нинішнього вигляду будинок набув у 1987 році. Світлана каже, що вже звикла до нього, адже живе тут із дитинства.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button