Суспільство (відео)

На Масанах згорів вщент приватний будинок (Відео)

3 березня о 01:23 диспетчер оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області отримала повідомлення від чоловіка, який не представився, про те, що він з вікна свого будинку помітив пожежу житлового будинку в районі мікрорайону Масани.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області

Одразу ж з метою перевірки наданої інформації щодо можливої пожежі, на місце пригоди було направлено відділення 2-го державного пожежно-рятувального посту, що дислокується за адресою м. Чернігів, вул. підводника Китицина 19.

Враховуючи те, що почали надходити ще повідомлення про пожежу, о 01:24 диспетчер направила на місце пригоди ще два відділення 2-ої державної пожежно-рятувальної частини, що дислокується за адресою м. Чернігів, вул. Жабинського, 21.

О 01:33 на місце пригоди прибуло відділення 2-го державного пожежно-рятувального посту. Для безпечного проведення робіт по гасінню пожежі, рятувальники знеструмили споруду, піднявшись по пожежній драбині на електричний стовп та відрізавши спеціальними ножицями електричний провід вводу в будинок.

О 01:36 на місце прибули два відділення 2-ої державної пожежно-рятувальної частини. Один з пожежних автомобілів було встановлено на пожежний гідрант для забору води з міської водомережі та забезпечення робіт підрозділів по гасінню пожежі.

На час прибуття перших пожежно-рятувальних підрозділів міста вогнем була повністю охоплена покрівля житлового будинку по вулиці В.Неговського, 7. Пожежу о 01:50 було локалізовано та о 03:00 остаточно ліквідовано. Вогнем знищено покрівлю.

Загалом до ліквідації пожежі залучалось 4 одиниці спеціальної техніки та 14 чоловік особового складу.

Остаточну причину виникнення пожежі встановлюють правоохоронні органи.

Стосовно питання про пожежні автомобілі, які приїздять без води. З цим зазначимо, що у підрозділах ДСНС щоранку при зміні чергування завжди перевіряється справність техніки та наявність у ємності повного запасу води. У разі несправностей, автомобіль виводиться з бойового розрахунку і не може виїздити на пригоди. Крім того, пожежна автоцистерна АЦ-40(130)63Б на базі автомобіля ЗІЛ-130 має ємність 2360 л води. Витрати води при роботі одного пожежного ствола РСК-50 складає 3,7 літри за секунду. Шляхом нескладних математичних розрахунків можна дійти висновку, що для роботи лише одним пожежним стволом ємності цистерни вистачає трохи більше ніж на 10 хвилин. Відповідно, при роботі двох пожежних стволів час зменшується вдвічі. Не знаючи про це, свідки пожеж завжди нарікають на те, що вогнеборці приїхали без води.

Відео із соціальних мереж

Ще статті по темі

Back to top button