Суспільство (відео)

На Ніжинщині можуть закрити санаторій: депутати облради виступають проти знищення «Проліска» (Відео)

Санаторій «Пролісок», що в селі Лісове на Ніжинщині, можуть закрити. Проти цього виступають депутати Чернігівської облради. Свою позицію вони висловили під час спільної пресконференції в Чернігові.

«Я зустрічався з губернатором Андрієм Прокопенко і одне з моїх запитань, яке поставив йому: «Що робимо з санаторієм «Пролісок?». Губернатор чітко дав мені зрозуміти, що закриваємо. Ми не дозволимо цього зробити»,- Сергій Пащенко, депутат Чернігівської обласної ради («Батьківщина»).

«Сподіваюся, що цей карантин коли-небудь закінчиться і в кожній ОТГ постане питання, де можна оздоровити дітей. А обласна адміністрація хоче швидко зробити свої дії і закрити цей санаторій. У мене складається враження, що хтось за цим стоїть і хоче з комунальної власності забрати його в приватну»,- Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

«Сьогодні не постає питання відпочинку просто дітей, а це більше 100 робочих місць, сьогодні людям ніде працювати. Це податки до місцевих бюджетів»,- Дмитро Блауш, депутат Чернігівської обласної ради («РПЛ»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивча медреформа: на Чернігівщині можуть закрити два дитячі санаторії

«Сьогодні не в повній мірі фінансуються об´єкти медичних закладів. І формат відсутності фінансів порушує питання щодо закриття і «Проліска», і «Зеленого гаю»,- Сергій Сергієнко, Чернігівської обласної ради («Солідарність»).

«Пролісок» – це єдиний комунальний санаторій в області. Питання його закриття давно перебуває на контролі депутатів. Раніше була створена робоча група при обласній раді, що вивчала ситуацію з «Проліском».

«Ми пропонували прекрасний варіант – знайти кошти і зберегти санаторій до 1 січня. Я свою думку відстоюватиму і на сесії, якщо буде така нагода, то ми можемо і позачергову сесію скликати, щоб зберегти цей санаторій. Допоки після 1 січня не стануть на ноги наші ОТГ, які не заперечують взяти на співфінансування цей заклад і фінансувати цей санаторій»,- Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Депутати розповіли, що спеціально створена комісія винайшла 3 мільйони 700 тисяч гривень на виплату зарплат працівникам.

«Ми їх знайшли, і виходить, влада їх одночасно і дала, і забрала. Ми не можемо плюнути в очі колективу. І те, що влада каже, що це передвиборчий піар. Тут були різні фракції, ми просто хочемо зберегти єдиний дитячий санаторій, який знаходиться у власності обласної ради»,- Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Вирішили і питання з керівником. Адже вісім років у закладі не було директора, а лише виконувач обов´язків. Тепер санаторій очолює людина, яку запропонував колектив.

«Так само звертаються працівники і пояснюють, що на нового керівника чиниться тиск зі сторони адміністрації, зі сторони керівництва управління охорони здоров´я, тобто їй погрожують кримінальними справами за нераціональне використання коштів. У неї нервовий зрив. Вони вимагають від працівників написати заяви за власним бажанням»,- Андрій Віротченко, депутат Чернігівської обласної ради («Українське об’єднання патріотів – УКРОП»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині хочуть закрити дитячий санаторій

«Хочуть колектив відправити на біржу, щоб коштами Фонду соціального страхування виплачувати людям якісь копійки. Нам говорять про те, що закінчиться карантин, ми відновимо роботу санаторію. У нас був у Тростянці такий санаторій, який закрили, і сьогодні це розвалюха»,- Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

За місяць санаторій приймає приблизно 200 осіб. Здебільшого це діти з малозабезпечених і багатодітних родин. У результаті обговорень депутати дали владі області тиждень на вирішення питання з «Проліском».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button