Суспільство

На Чернігівщині хочуть закрити дитячий санаторій

*Актуально

Відстоювати від закриття дитячий санаторій «Пролісок» продовжують представники «Нашого краю». Як повідомила депутатка Чернігівської обласної ради від партії «Наш край», виконавча директорка регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко, робоча група при обласній раді напрацювала пропозиції щодо збереження санаторію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» допомагає колективу «Проліска» вберегти дитячий санаторій від закриття

Зокрема, члени робочої групи після кількох зустрічей із колективом «Проліска» запропонували на наступній сесії обласної ради розглянути питання про функціонування санаторію і ще дитячого протитуберкульозного санаторію у складі КНП «Чернігівський обласний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» і КНП «Прилуцький обласний будинок дитини «Надія». Ідеться також про виділення коштів обласного бюджету для функціонування санаторіїв і збереження їхніх колективів. Голові облради рекомендовано оголосити конкурс щодо призначення керівника санаторію «Пролісок».

111237719_3148142518635589_2199527536849809776_n

Крім того, запропоновано скликати позачергову сесію обласної ради, аби схвалити звернення до Кабміну, Міністерства охорони здоров’я України і Національної служби здоров’я України щодо вирішення питання про функціонування дитячих санаторіїв у державі.

«Збереження санаторію «Пролісок» – це надзвичайно важливе питання для чернігівців, оскільки саме цей заклад щороку забезпечував відпочинок та оздоровлення дітей із соціально уразливих категорій. Варто думати про дітей, про колективи в умовах надзвичайної ситуації, пов’язаної із коронавірусом», – прокоментувала Ірина Грозенко.

Як повідомлялося, за запитом депутатки від «Нашого краю» Ірини Грозенко, який підтримали інші депутати, було створено робочу групу з перевірки діяльності та вивчення питання функціонування КНП «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Чернігівської обласної ради.

Через впровадження другого етапу медичної реформи, що не передбачає функціонування санаторіїв, постало питання про закриття «Проліска», де працює колектив зі 120 спеціалістів. Щороку в санаторії можуть відпочивати понад 2 тисячі дітей. Балансова вартість об’єкта становить 92 млн грн.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button