Суспільство (відео)

На пляжі «Золотий берег» торгують пивом без ліцензії (Відео)

Чернігівцям, які люблять перехилити келих пива на міському пляжі «Золотий берег», продають розливні хмільні напої невідомого походження.

Принаймні ЧЕLine не зміг випросити в продавчині ліцензію на продаж пива. При собі вона не мала жодних документів і на товар.

— Ну зараз, вони там…та не треба мене знімати. Не треба мене знімати, зараз я поговорю, — каже продавець.

Продавчиня «Веселого пончика» передала наше прохання – показати ліцензію – своїй керівниці та почала зачиняти ларьок. А потім зникла в невідомому напрямку, запевнивши, що пішла за документами.

—  Зараз поїду по документи. Сказала зачиняйся і їдь, — продавець.

Цікаво, чи щоразу, коли в цієї продавчині покупці вимагають ліцензію, вона згортає торгівлю та йде по документ? У такому випадку юристи радять одразу викликати поліцію.

З 1 липня 2015 року законодавець прирівняв пиво до алкоголю та зобов’язав усіх підприємців, які торгують хмільним напоєм, мати дозвіл на  торгівлю, ксерокопія якого має бути на місці торгівлі.

— Ця ліцензія повинна бути в продавців на руках. Навіть якщо не ліцензія, то її копія для того, щоб споживач міг сам переконатися, що цей продавець має право продавати алкогольні напої, зокрема й пиво. Це передбачено Законом України «Про захист прав споживачів».

Якщо людина підходить до продавця алкогольних напоїв і хоче поцікавитися про наявність ліцензії, хто продає продукцію, а продавець відмовляється надати документи, то громадянин повинен звернутися до правоохоронних органів і залучити відповідальних до адміністративної відповідальності, — стверджує Олександр Постой, юрист.

До речі, продавати алкогольні напої на розлив у громадських місцях дозволено лише закладам громадського харчування з наявністю ліцензії і касового апарату. Всім іншим власникам стихійної торгівлі загрожують штрафи. Чи були ліцензії в інших торгових точках на пляжі, ЧЕline не вдалося з’ясувати, адже всі вони були зачинені.

Ще статті по темі

Back to top button