Суспільство (відео)

«На скрижалях серця напиши»: у громаді на Чернігівщині відкрили виставку картин місцевого волонтера (Відео)

 «На скрижалях серця напиши» – таку назву має виставка картин сновського волонтера Дмитра Шакала. Написані на початку повномасштабного вторгнення картини автор презентував на благодійній виставці в Сновському будинку культури.

«Під час цієї виставки є мета – зібрати дві з половиною тисячі євро для купівлі позашляховика, який поїде на передову», — Дмитро Шакал – автор картин, керівник БФ «Крок вперед Україна».

Місцеві знають Дмитра як відповідальну людину, яка має добре серце. Тож коли він звернувся до керівництва місцевого будинку культури по допомогу в організації виставки, йому надали все необхідне, аби презентація робіт відбулася і волонтер ще на крок наблизився до потрібної для купівлі автомобіля суми.

«Він людина, яка не спокійна ні до чужих проблем, ні до проблем своєї країни.Він докладає багато зусиль для свого розвитку, адже доля йому підкинула чимало випробувань зі здоров’ям, але він є прикладом того, що немає нічого, чого ми не здолали б.Ми розуміємо, що це наївно-примітивне мистецтво, але це в традиціях українського мистецтва, і ми вирішили його підтримати, оскільки в нього благородна мета – зібрати кошти на допомогу ЗСУ», — Наталія Добненко – начальник відділу культури і туризму Сновської міської ради.

Забезпечення всім необхідним бійців у гарячих точках – основний напрям діяльності благодійного фонду «Крок вперед Україна», керівником якого є Дмитро. Водночас чоловік планує розгортати активну волонтерську діяльність у сфері допомоги незахищеним верствам населення.

«За цей час було передано трохи допомоги. Але збір був відкритий не лише на авто, але й на різні речі – як медичного призначення, так і маскувальні сітки, які ми вже збираємося відправити з Польщі на Донеччину», — Дмитро Шакал – автор картин, керівник БФ «Крок вперед Україна».

В умовах сучасності кожен із нас – боєць на власному фронті. Об’єднавши зусилля, нам вдасться досягти найбажанішої цілі – Перемоги України.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button