Суспільство (відео)

Бестселери української та світової літератури презентує «Бібліотека під зеленими вітрилами» (Відео)

Комфортна і ближча до читачів – такою на ціле літо стане бібліотека ім. Короленка. Сьогодні вона традиційно розпочинає літній формат роботи – просто неба, біля будівлі читальні.

«Бібліотека працюватиме з понеділка по четвер із 11-ї до 15-ї години, можна буде записатися, взяти книжки, почитати, відпочити», — розповідає головний бібліотекар відділу бібліотеки ім. Короленка Наталія Утиро.

У літній читальні бібліотекарі мають чим порадувати найвибагливішого читача. У списку літератури, яку видаватимуть на руки, – кращі українські і світові видання.

«У нас є Василь Шкляр, брати Капранови, Ірен Роздобудько та інші сучасні бестселери, а тому приходьте, читайте», — говорить бібліотекар Тетяна Царенок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бібліотека Короленка святкує солідний ювілей

«Бібліотека під зеленими вітрилами» – такий формат роботи допомагає і популяризувати книги, і залучати читачів. Часто люди просто не можуть пройти повз яскраву читальну залу і залишають її із читацьким квитком і книжкою в руках.

«А мені дуже подобається, бо люди проходять повз бібліотеку і не кожен наважується зайти, а так хтось загляне і знайде те, що йому до вподоби, дуже добре, коли із стін виходять книги на вулицю і кожен може до них долучитися», — зазначає читач Ольга Петренко.

Літню читальну залу відкривали масштабною концертною програмою. Під стінами бібліотеки працювали локації з літературою, вікторинами, творчими майстер-класами. Читачів частували кавою, пряниками і цукерками. Цим бібліотекарі демонструють, що цей заклад уже давно перестав бути просто читальнею чи книгосховищем. Він став соціокультурним центром громади, де можна навіть отримати юридичні послуги.

«Ми щомісяця проводимо спільні заходи, консультуємо людей у бібліотеці. Сьогодні у них святковий день, вони виносять свою діяльність на вулицю, ми готові з ними йти разом, ми готові сьогодні розказувати про нашу співпрацю, про те, що ми надаємо безоплатну вторинну правову допомогу, це і написання позовних заяв, і представництво інтересів у судах», — розповідає директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Володимир Бобруйко.

Локації з майстер-класами переїдуть до приміщення бібліотеки, а от книжкові залишаться на вулиці на ціле літо. Бібліотекарі закликають чернігівців більше читати.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

 

Ще статті по темі

Back to top button