Суспільство (відео)

На свято Миколая «Мудрангелики» стали головними помічниками Чудотворця (Відео)

Уже втретє, але цього разу у власному актовому залі маленькі мудрангелики вітали особливу малечу та дітей учасників АТО зі святом Миколая. Готувалися до благодійної гостини аж 4 місяці. Адже виховання чуйності та співчутливості – це один із головних напрямів роботи школи.

«Нам дуже важливо, щоб наші діти долучилися до благодійності. Навчити їх бути небайдужими до діток, навчити їх допомагати цим діткам, які мають певні обмеження, які мають певні негаразди в родині. І дай Боже, щоб наші янголятка виросли достойними людьми», — засновник школи «Мудрангелики» Ігор Романенко.

«Наші діти готують цілу програму: виставу, концертні номери. А батьки долучаються до того, що вони купують благодійний квиток, у якому закладена сума на подарунок для їхньої дитини та для дитини  з особливими потребами і для дитини бійця АТО», — директор приватної школи «Мудрангелики»Неля Лавриненко.

Самі ж діти та батьки у захваті від такої ініціативи школи. Маленькі Єва і Таїсія кажуть, що їм дуже сподобалось дарувати сюрпризи іншим дітям і робити добрі справи.

«У нас усе спокійно пройшло. Дитина на такій хорошій хвилі ходила на репетиції. Зовсім не нервувала. Усе наче в казці відбулося. Все спокійно, красиво і ми дуже щасливі, що так усе добре вдалося», — мати учениці школи «Мудрангелики» Анна Гальперіна.

Педагоги розповідають, що така співпраця малечі важлива для соціалізації дітей з особливими потребами. Адже саме завдяки подібному спілкуванню в останніх зароджуються навички до спілкування та дружби.

«Потім діти спілкуються одне з одним, батьки спілкуються одне з одним. І таким чином оце і є така соціальна інклюзія наших дітей з інвалідністю. Це надзвичайно важливо, особливо в такі чарівні дні. Протягом усього року вони вже запитують, коли ми підемо до мудрангеликів. Я вже навіть не можу сказати, що вони волонтери з мудрангеликів. Це просто друзі особливих дітей», — директор Навчально-реабілітаційного центру №2 Регіна Гусак.

«Дуже приємно, коли здорові дітки з особливою увагою ставляться до особливих діток. Тому що в повсякденному житті ми рідко відчуваємо доброзичливість таких діток. І коли вони в такий день це виявляють, це дуже приємно», — мама особливої дитини Наталія Богдан.

Важливі такі привітання і для дітей учасників АТО, адже завдяки подібним святам малеча може відволіктися від своїх повсякденних переживань й отримати позитивні враження.

— Непроста атмосфера в нашій країні взагалі, і такі заходи підтримують наших діточок. Дітки наші не почуваються якимись по той бік… Тому що вони чують між батьками, що там війна. І тому, потрапляючи на такі заходи, дійсно їхня нервова система відпочиває.

Наприкінці свята головні помічники святого Миколая – мудрангелики – виконали відповідальну місію: вони вручили кожному маленькому гостю по подарунку.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button