Суспільство (відео)

Надійна підтримка фронту: медична сфера Чернігівщини тримає тил (Відео)

Установи медичної сфери від початку повномасштабної війни надають допомогу не тільки за своїм професійним спрямуванням, а й активно сприяють в обороні країни. Зокрема, приблизно 30 працівників Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб і його підрозділів із перших днів пішли до лав ЗСУ. А колеги, які залишилися в тилу, взялися активно допомагати їм, перше, що зробили, – пожертвували свої денні заробітні плати для Захисників. Далі почали збирати кошти на обмундирування та речі для фронту.

«Була ініціатива зібрати кошти, аби закупити необхідні речі, обладнання та допомогти нашим працівникам, які зараз перебувають у лавах ЗСУ та обороняють нашу країну, а також для їхніх родичів – чоловіків, дружин, батьків і так далі. Отак ми збираємо та закуповуємо постійно речі та товари, обладнання і пересилаємо», — Геннадій Фесюн, заступник генерального директора ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ».

Таким чином вже було передано два генератори, оптичний приціл, ліхтарики та павербанки, велика кількість наборів із продуктами та теплим одягом, надісланих на лінію фронту, а також на кордони Чернігівської області.

«Потреби – це в основному електричне обладнання, ті самі ліхтарики налобні отакі. Це ми закупили для нашого співробітника, який служить у групі парамедиків. Ще ось зарядну станцію. Підствольний ліхтар. Переважно ми передаємо все Новою поштою, бо, як жартують, вони заходять після ЗСУ другими в усі міста, все в них працює на «відмінно» й оперативно», — Юрій Хіміч, інженер радіологічної лабораторії ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ».

Аби підтримувати гарний настрій і моральний дух, передають також смаколики з рідної Чернігівщини.

«Це зібрали продуктовий набір нашому співробітнику, він на передку вже давно воює. І найцікавіше: він сказав, що чернігівське сало – це як мармелад для хлопців, вони дуже вдячні. Тому намагаємося і сало передавати, і цигарки, про цукерки не забуваємо, бо там же і дівчата є. Ще чай, лимони та часник», — Юрій Хіміч, інженер радіологічної лабораторії ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ».

На цьому працівники зупинятися не планують і вже збирають наступну партію допомоги, що міститиме велику партію павербанків та іншого необхідного обладнання.

«Ми робимо це, бо хлопці там за нас ризикують життям, аби ми і наші діти могли тут жити», — Юрій Хіміч, інженер радіологічної лабораторії ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ».

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button