Суспільство (відео)

Відповідальний за тепло в чернігівських оселях Геращенко відмовляється коментувати величезні рахунки у квитанціях (Відео)

Ще в середині листопада мешканці житлового будинку по вулиці Рокосовського, 19 показали журналістам ЧЕline свої платіжки із захмарними сумами, нарахованими за тепло всього за два тижні місяця.

«Оце прийшло за половину жовтня, без лічильника, без нічого, за повним тарифом пораховано 1173 гривні 60 копійок», — мешканець будинку по вул. Рокосовського, 19 Роман Ляшенко.

 «Це великі гроші за таке. За те, що мені гарячу воду пустили по трубах, я повинна 1100 платити? Холодно в квартирах. У мене дитина ходить у теплій піжамі», — мешканка будинку по вул. Рокосовського, 19 Олена Кучеренко.

Обурило мешканців і те, що за наявності в будинку лічильника його дані не були враховані в платіжках. Причин нібито дві: лічильник із 2013 року ніяк не передадуть новому власнику, а відтак, пристрій обліку не пройшов повірки.

«КП «Деснянське» повинно було взяти баланс лічильник і передати на «облтепкомуненерго». Але цього не зробили, і виходить, що платіжки нам прийшли такі, що доведеться платити за подвійним тарифом», — мешканка будинку по вул. Роковсовського, 19 Ірина Гришай.

«Почали передавати з балансу  на баланс. Зрештою справа  нікуди не дійшла, ніхто нікуди не передав. Лічильник виявився неповіреним. 6 вересня закінчився термін повірки. Ми можемо до березня сплачувати такі шалені», — мешканка будинку по вул. Рокосовського, 19 Олександра Вінтовка.

Прояснити ситуацію з платіжками мешканців будинку мали б у КП «Деснянському» та «Облтеплокомуненерго». Але їхні очільники, слухаючи по телефону запитання від наших журналістів, навідріз відмовлялися від коментарів, посилаючись на постійну зайнятість. Віктора Пригару, керівника КП «Деснянське», ми впіймали на планірці в міського голови.

«Цього року ми зробили документи, бо не всі були в наявності, і нині лічильник фонд передає вже», — начальник КП «Деснянське» Віктор Пригара.

У мерії не сховався від нас і Віктор Геращенко, керманич «Облтеплокомуненерго». Він, до речі, водив нас за носа аж 4 тижні. Нині серед населення Чернігівщини зростає обурення через квитанції з величезними рахунками. Звідки такі цифри, пан Геращенко теж відмовився пояснювати.

 «Поясніть, чого ви не хочете коментувати? Який коментар? Мусимо сказати, що ви відмовляєтеся від коментаря. Так, відмовляюся. Отакий ви керівник», — голова правління ПАТ «Облтеплокомуненерго» Віктор Геращенко.

Повірку лічильника в житловому будинку по вул. Рокосовського, 19 таки провели. Тиждень тому. Чи буде перерахунок коштів – не відомо, бо мешканцям будинку теж ніхто нічого не каже. Тікають великі чиновники і від журналістів.

Ще статті по темі

Back to top button