Суспільство (відео)

Науково-випробувальний центр ЗСУ хочуть назавжди залишити у Чернігові (Відео)

Державний науково-випробувальний центр Збройних сил України після анексії Росією Криму вже майже три роки працює в Чернігові.

Цьогоріч військові науковці відзначають 85-ту річницю від часу створення.

Центр проводить випробування в інтересах усіх видів і родів військ та силових структур. Від часу перебазування до Чернігова фахівці провели випробування майже всіх типів військових літаків і вертольотів.

Об’єктами випробувань є також бронетехніка, стрілецьке озброєння, міномети та вогнемети, а також зразки, розроблені й виготовлені з широким застосуванням сучасних високих технологій — бойові модулі з дистанційним управлінням для бронемашин, засоби радіоелектронної протидії, прицільне обладнання тощо.

Війна на Донбасі, окрім збільшення кількості зразків для випробування, внесла й інші корективи в роботу центру. Зокрема, сьогодні значно прискорився процес підготовки, організації і проведення випробувань.

— За період функціонування у Чернігові нарощено науковий потенціал. Зросла кількість випробувальних зразків. Працюємо з 70 підприємствами України, — Володимир Башинський, начальник ДНВЦ.

Колектив науково-випробувального центру привітали керівники області та міста, підприємств, із якими той співпрацює. Завдяки базуванню центру на Чернігівщині зросли обсяги промислового виробництва, тому чернігівці сподіваються, що військові науковці в нас прописалися назавжди.

Урочистості тривали так довго, що військовим гостям зі столиці довелося вертатися додому на гвинтокрилі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button