Суспільство (відео)

Новорічна казка у Чернігові: підсумок конкурсу від ЧЕline (Відео)

«Новий рік – це особливе свято для кожного з нас. Прикрашена ялинка, подарунки, красиві снігові зимові пейзажі і, звісно, теплі спогади з дитинства. Саме такими історіями ділилися учасники конкурсу «Розкажи новорічну історію», який протягом місяця проходив на ЧЕline. І сьогодні в чернігівському ресторані «Georgia», який виступив спонсором конкурсу, збереться авторитетне журі, аби визначити переможця найтеплішої історії».

Фабрика сніговичків у селі, особливе святкування Нового року у лісі, дитячі святкові спогади, новорічна ніч у лікарні – чого тільки не розповідали наші конкурсанти. Всі роботи були особливими, адже кожна історія – це святкове віддзеркалення душі автора.

«Цікаво примусити людей пригадати казку. Кожен герой, який писав історію, він різдвяним і новорічним настроєм наситився. Він готовий зустрічати Новий рік. Він подумав, обмислив, написав. Тут є душа кожного автора і якась своя новорічна казка», — відзначає журналіст Алла Скорик.

Члени журі перечитали й обговорили кожну публікацію. Обмінялися думками про те, яка історія сподобалася найбільше. А потім визначили кілька спільних фаворитів.

«Визначитись саме між двома цими історіями. Сніговички – це місія дарувати щастя в селі. Вони їх наліпили в азарті. А потім зрозуміли, що їх дуже багато, і чому б цим щастям не поділитися з людьми?! Інша історія про дідуся, ведмедиків – це глибокі струни. Закладається зміст родинних зв’язків», — говорить чернігівський правозахисник Микола Торбєєв.

Переможця вирішили визначати таємним голосуванням, і результат був неочікуваний.

«Феноменальна історія – одноголосно. Всі за ведмедиків», — наголошує один із організаторів конкурсу Павло Солодовник.

Всі четверо членів журі проголосували за історію Марії Шкляренко про подорож по ялинку до країни ведмедів.

Саме вона й отримує головний приз – святкову вечерю на двох у ресторані «Georgia». Але на цьому подарунки та сюрпризи не закінчилися. Керівник ресторану «Georgia» вирішила додатково відзначити зворушливу історію Наталії Богдан про песика Дуная, який врятував життя її батьку.

«Хотелось бы отметить все-таки своего фаворита – Наталию Богдан. Хотела б ее видеть в нашем ресторане на ужин. Хочется, чтобы год Собаки принес нам верность. Мы ее ждем к Рождеству. Это будет очень символично», — зазначає директор комплексу «Georgia» і «Mafia». Наталія Мірошник.

Чернігівська активістка Оксана Тунік-Фриз також приготувала сюрпризи: всі учасники конкурсу отримують від неї книгу-бестселер «Троща» відомого українського письменника Василя Шкляра. А переможниця конкурсу Марія Шкляренко отримає книгу з автографом автора.

«Гадаю, що в кожній родині має бути така книжка. З найкращими побажаннями в Новому році і побажаннями щасливої долі для кожної родини, яка отримає цю книгу. І, звичайно, для ЧЕline також примірник з підписом автора. І переможцю – також з підписом автора», — відзначає чернігівська активістка Оксана Тунік-Фриз.

Члени журі зізнаються, що конкурс «Розкажи новорічну історію» розчулив і на мить переніс у щасливі дитячі роки.

«Це для мене таке близьке, бо це також з мого дитинства. І сніговички, і тварини з дітьми, це дуже тепло і святково. Хочу вам подякувати, бо ви цим конкурсом наблизили моє свято», — говорить чернігівська активістка Оксана Тунік-Фриз.

У житті дуже важливо не просто вірити в дива, а й дарувати їх іншим і не лише на новорічні свята.

«В цілому писали то люди дорослі, які згадували дитячі враження. У багатьох випадках для них це враження створювали батьки і рідні. Тому все залежить від самих людей», — зауважує чернігівський правозахисник Микола Торбєєв.

«Очень здорово, что еще одна новогодняя история произошла именно здесь. Перед Новым годом мы поделились впечатлениями, вспомнили свое детство вместе с участниками. Для меня сегодняшний день начался очень позитивно. Я постараюсь весь этот позитив передать нашим гостям и персоналу», — розповідає директор комплексу «Georgia» і «Mafia» Наталія Мірошник.

«Дуже приємно, що у авторки таке ставлення до свого діда. Дитячі спогади мають велику вагу. Оті ямочки, де ховалися ведмедики. Мене дуже зачепило», — говорить журналіст Алла Скорик.

Переможниця конкурсу дуже зраділа сюрпризу і не приховувала передноворічних радощів – у тому числі і завдяки нашому конкурсу.

«Ой, сегодня случилось маленькое чудо. Спасибо вам. Не ожидала победы. Вернулся новогодний дух. Я подписана на новости ЧЕлайн в Фейсбуке и решила написать историю из своего детства. Этот рассказ о самом празднике, о чудесах, о наших родителях, дедушках и бабушках, которые стараются изо всех сил сделать этот праздник волшебным», — розповідає переможниця Марія Шкляренко.

Історія про подорож по ялинку до країни ведмедів не вигадана. Виявляється, це місце реальне і знаходиться зовсім неподалік.

«Забаровка – это частный сектор за Масанами. И в лесу там остались овраги. В детстве нас туда дедушка водил. Все местные дети в восторге. Приглашаю всех – приходите», — продовжує переможниця Марія Шкляренко.

Ресторан «Georgia» гостинно зустрів фіналістку конкурсу і подарував святковий обід із вишуканими ставами грузинської кухні.

«Georgia» – это маленькая Грузия в Чернигове. Мы молодой ресторан. Ресторан семейный. Каждый вечер у нас собираются семьи. У нас даже делали предложения. В этом что-то есть, даже то, что эта сказка произошла именно у нас. Я очень рада гостям», — зазначає директор комплексу «Georgia» і «Mafia» Наталія Мірошник.

Та і це ще не все. ЧЕline також визначив переможців у кількох номінаціях. У номінації «Найоригінальніша історія» переміг Дмитро Апецько. «Фейсбучним лідером» стала Олена Кресс. Ці учасники отримують новорічні набори – торти і шампанське. І окремий приз – святковий торт за оригінальність отримує Надія Мишко.

«Я активний користувач Фейсбук, маю власну сторінку і підписалася на вашу сторінку. Активно читаю новини, бачу вашу працю. Прочитала про конкурс. Мене це зацікавило. Дуже приємний подарунок від вас під Новий рік, коли здійснюються всі бажання», — говорить переможниця у рубриці «Фейсбучний лідер» Олена Кресс.

Ми дякуємо всім за участь у конкурсі, вітаємо з прийдешніми новорічно-різдвяними святами. У нас попереду ще багато конкурсів та розіграшів – будьте разом з ЧЕline! Нехай у Новому році щастя буде на кожному кроці»!

Журналіст Яна Титенок

Оператори Сергій Бутько, Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button