Суспільство (відео)

 «Козелецька хвороба» прогресує: депутати вже вп’яте саботують сесію (Відео)

Замість злагодженої роботи на користь рідної громади вкотре спостерігаємо депутатський деструктив і загострення «Козелецького синдрому». Через політичний шантаж і небажання розвивати громаду група депутатів селищної ради вже вп’яте саботує засідання сесії.

«На превеликий жаль, депутати і цього разу не дослухалися до нашого прохання, сьогодні в нас відсутній кворум, тому чергова сесія селищної ради, на жаль, не відбудеться», — Валентин Бригинець – голова Козелецької селищної ради.

Унікальний місцевий депутат – Євген Науменко. Він, як і минулі рази, з’являється на сесії, але не як депутат, а як технічний працівник. Логіка проста – зарплату отримувати треба, а вирішувати нагальні людські проблеми не обов’язково. Ставимо йому запитання, що стосується його законної відповідальності перед виборцями: чому він не реєструється.

«Нема жодного бажання спілкуватися ні з вами, ні з вашим керівництвом. – П’ятеро депутатів… – Я вам повторив, більше з вами спілкування жодне неможливе», — Євген Науменко – депутат Козелецької селищної ради («Слуга народу»).

На жаль, нам так і не вдалося почути відповіді на запитання про те, чому Євген Науменко плює в обличчя своїм виборцям і не виконує своїх депутатських обов’язків.

Це ж запитання ми хотіли поставити і депутатці Світлані Кошовій, яка також отримує зарплату з людських податків і працює керівником ЦНАПу. Утім, вона безслідно зникла. Про її місце перебування не знають навіть підлеглі з ЦНАПу. 

Як ми з’ясували згодом, пані Кошова взяла кілька днів відпустки.

А поки депутати-прогульники вп’яте блокують сесію, негайного розгляду та погодження потребують уже понад сто питань.

«На сесію були винесені надважливі питання: це і бюджетні питання, які передбачають ремонт укриттів, повноцінне функціонування громади та інші господарські питання. Також питання нашої лікарні», — Валентин Бригинець – голова Козелецької селищної ради.

Життя Козелецької громади паралізоване: термінові роботи, яких так потребують комунальні підприємства, неможливо розпочати, адже для цього необхідно, аби відбулася сесія. Але сесія не відбувається, і поки хтось не награється в політику, страждатимуть люди, які вибирали депутатів із вірою в довгоочікувані зміни на краще. Прикро, але через депутатську безвідповідальність і цинізм страждають навіть хворі та маломобільні групи населення.

«У нас є проєктно-кошторисна документація для реконструкції основного корпусу лікарні, де розміщені основні відділення операційні, відділення невідкладної допомоги. Ми планували там встановити ліфт, щоб полегшити доступність для маломобільних груп населення, утеплити цей корпус, аби зменшити комунальні витрати. Ці питання вже втретє виносяться на сесію і жодного результату немає, а час іде. Ми страждаємо, пацієнти страждають, заклад страждає», — В’ячеслав Приліпко – директор КНП «Козелецька лікарня інтенсивного лікування».

Цікаво, чи зможуть депутати, які влаштовують політичні вистави, подивитися в очі хворим, котрі страждають через цей саботаж.

Страждають від депутатської безвідповідальності і найменші жителі громади, адже замість необхідного спілкування, навчання та активного дозвілля з однолітками вони проводять час за моніторами, бо через відсутність укриття їхній заклад освіти працює онлайн.

«Нагальне питання зараз – відновлення офлайн-навчання з 1 вересня, хоча б у змішаному форматі, але щоб діти відвідували навчальний заклад. Можливий варіант адаптованого приміщення – відділення поліклініки. Воно розташоване менше ніж за 500 метрів, отакі варіанти. Нам пояснюють, що проєкт є, але повинна зібратися сесія», — Людмила Павленко – директорка Козелецького ліцею №1.

Через загострення політичної хвороби в місцевих депутатів до Козельця навідався народний депутат від Чернігівщини, адже ситуація в громаді нездорова та потребує нагального вирішення.

«Висуваються якісь умови, мовляв, або виконання цих умов, або нічого не буде. Але так депутати не працюють, методом ультиматуму працюють лише ті люди, з якими ми зараз воюємо. Це питання можна порушувати, і я буду його порушувати на рівні губернатора, на рівні Верховної Ради, зверну увагу на те, що на місцях відбуваються такі речі. Речі, які свідчать, що в країні вже закінчилася війна, знову почалися політичні ігрища, висування ультиматумів», — Борис Приходько – народний депутат Верховної Ради України від Чернігівщини.

І поки козелецькі депутати вигадують щоразу нові причини, аби саботувати сесію, від цього дедалі більше страждають люди, які цих депутатів обирали для роботи на благо громади. Тільки чомусь про долю виборців у всій цій історії думають не всі.

«Ми не можемо вирішити проблеми наших виборців у зв’язку з тим, що вони стали заручниками ситуації. Вони не можуть оформити ні ділянки під будівництво, також оформити паї, аби здати їх в оренду й отримувати кошти. Якщо ви не хочете ходити, не хочете вирішувати питання – напишіть заяви, нехай заходять інші депутати, які будуть працювати. Люди не повинні бути заручниками цієї ситуації», — Владислав Юрченко – депутат Козелецької ТГ.

Чим закінчиться цей Козелецький багатосерійний політичний блокбастер – час покаже. Утім, скільки ще місцевим жителям треба чекати на початок роботи депутатів? Роботи задля розвитку громади, а не для вдоволення своїх політичних амбіцій.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button