Суспільство (відео)

Не фонтанами єдиними: чого не вистачає чернігівцям (Відео)

ЧЕline решил поинтересоваться у черниговцев, что нужно построить в городе.

Останні роки Чернігів активно облагороджується. Зокрема, десятки мільйонів гривень платників податків «вливають» у будівництво фонтанів.

Примітно, що з містянами з цього питання ніхто не радиться, хоча на сайті електронних петицій створено вже не одне клопотання з гучними заголовками «Досить фонтанів». Більше того, подейкують, що така «водограйна» активність приносить вигоду окремим структурам.

Також чернігівські активісти неодноразово наголошували: привабливість і благоустрій рідного міста – це добре й гарно, але доцільніше було б ці гроші витратити на реалізацію інвестиційних проектів. Це сприяло б розвитку економіки та створенню нових робочих місць.

Тож ЧЕline вирішив поцікавитись у чернігівців, що вони хотіли б бачити збудованим у місті.

— Я як любитель спорту з самого дитинства хотів би, щоб був хороший стадіон у нас, футбольна команда, яку фінансували б і яка мала б якісь досягнення у спорті. А то в нас, окрім боксу, на Україні нічого немає. У нас ще розвинений біатлон, ну, хотілося б, щоб і футбол був кращий. Все-таки це, як кажуть, згуртовує народ.

— Ну, зараз робиться багато – парки, дороги. Нехай так Атрошенко і продовжує. Фонтани… Ми задоволені.

— Краще зробили б дорогу нормальну, а не на фонтани гроші викидали.

— Ну, ні, фонтани не завадять. Дуже гарне місто в нас стало, дуже красива алея ця нова, фонтани нові побудували і ще будуватимуть. Я підтримую.

— Нам не вистачає сміттєпереробного заводу. Ми там часто проїжджаємо, в нас село на тій трасі – це дуже страшно дивитися, бачити й спостерігати. Хоча багато депутатів і наші мери на цій темі на виборах заробляли голоси, і дуже хотілося б, щоб вони все-таки згадали про те, що вони обіцяли народу.

— Я хотіла б саме підліткам і дітям якийсь спортивний комплекс. У нас є спортивна школа, але, я вважаю, цього замало для нашого міста. Можливо, навіть щось більш вагоме, навіть на ковзанах щоб діти вчилися кататися, як у Києві, чи хокеєм займатися. Отаке я хотіла б.

— Особисто я за те, щоб відновили заводи наші й фабрики, щоб людям було де працювати.

— Людям і вам, молоді, квартир не вистачає. Ось це, щоб ви жили щасливо зі своїм благоустроєм. А так ці фонтани не потрібні нікому, це витрата грошей наших із вами.

— Я для дітей хотіла би майданчик, щоб вони могли кататися на ковзанах, роликах, на скейтбордах. Ще багато чого, але це мені ближче, скажемо так.

— Замість того, що збудували, краще дороги зробили б насамперед – раз і надовго.

— Я не знаю, можливо, навіть якийсь цирк для дітей збудувати. Постійний, не так, щоб приїздили гастролі туди-сюди, а щоб наш був, конкретно наш міський цирк.

— Грошей завжди не вистачає, і ми вже звикли до того, що неможливо збудувати і зробити те, що нам потрібно. А потрібно багато. Я хотів би, щоб молоді було більше місця, були б парки, якісь центри, у яких можна було б розвиватися. Щось цікаве таке було б, у такому плані. Наприклад, велоцентр чи… от займаються картингом, я хотів би, щоб був центр картингу, стадіон щоб був цікавий, щоб хлопцям було де займатися. Не кажучи вже про культуру, освіту, я думаю, що тут багато можна вигадати чого.

— Квартир не вистачає, це головне. Фонтани будуть.

— Багато хто скаржиться на погані дороги. На дороги теж треба більше.

— Ну, а так наче все нормально. Все у нас добре. І буде все добре.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button