Суспільство (відео)

 «На стороні світла»: у Чернігові відкрилася нова фотовиставка (Відео)

40 робіт 14 авторів у різноманітних жанрах – від репортажу до портрета й натюрморту – представлені на фотовиставці «На стороні світла», що триває в Чернігівській обласній бібліотеці ім. Короленка.

«Це щорічна звітна фотовиставка. Фотохудожники Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України звітують у стінах нашої бібліотеки. Щороку в січні-лютому ця зала їхня, як завжди», — Катерина Мехеда – завідувачка відділу мистецтв Чернігівської обласної бібліотеки ім. Короленка.

Основним лейтмотивом виставки стала тема війни. Кожну з цих фотографій можна назвати історичним документом, адже фотографи зафіксували те, що в нашу область принесло повномасштабне вторгнення.

«Актив Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України представив свої фотографії. Це голова організації Ігор Волосянкін, секретар Андрій Олексієнко. Також відомі в місті, області та по всій Україні наші фотохудожники – Віктор Кошмал, Сергій Тарабара, який разом із Віктором є організаторами виставки», — Катерина Мехеда – завідувачка відділу мистецтв Чернігівської обласної бібліотеки ім. Короленка.

Також свої роботи представили кандидати в члени обласної організації Національної спілки фотохудожників України.

«Це зокрема Олександр Арендар, він також виграв премію від Вікіпедії за найкраще фото Чернігівської області за 2022 рік.Також представили роботи Юрій Хромушин, дистанційно він доєднався, Аліна Андрієва та багато інших», ­ Катерина Мехеда – завідувачка відділу мистецтв Чернігівської обласної бібліотеки ім. Короленка.

Виставка триватиме місць. Кожен охочий може відвідати її і поринути у світ, створений чернігівськими фотомитцями.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button