Суспільство (відео)

Неперевершені світанки і неповторні заходи сонця: в Чернігові відкрилася фотовиставка (Відео)

У Чернігові відкрилася виставка фотографій Уршулi та Павла Ференц «Пейзажі, намальовані світлом» — це колекція фотографій, створених протягом кількох останніх років, які представляють красу польського пейзажу. Презентацію експозиції провели в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка. За словами куратора виставки, світлини мали б відновити емоційний стан глядачів, які втомилися від жахливих новин.

«Бо рашистським оркам, мені здається, вигідно тримати нас у такому депресивному стані, коли думки всі тільки про війну, про те, які в нас є проблеми, яке в нас горе. І загалом мати такий психологічний стан, але від цього вони тільки виграють», — Сергій Тарабара, член Національної спілки фотохудожників України, куратор виставки.

Виставка також є символічною подякою польському народу за підтримку України.

«Вибираючи із запропонованих виставок, я зупинився саме на роботах польських авторів, тому що Польща разом із Литвою – це наші міжнародні адвокати, які багато роблять для України, підтримують її всі ініціативи. Тобто такі досить гарні відносини не тільки в політичному плані, а й у культурному. Зокрема, що стосується фотовиставок, то й у Польщі вже відбулися фотовиставки за участю українських авторів», — Сергій Тарабара, член Національної спілки фотохудожників України, куратор виставки.

Фотографії зроблені під час багатьох пленерів і фотоекспедицій, вони є результатом багатогодинного спілкування з природою, з неповторністю знятих моментів і місць. На світлинах спостерігаються чарівні світанки та неперевершені заходи сонця, оповиті серпанком загадковості. А відвідати цю експозицію можна абсолютно безкоштовно.

«Хай приходять люди, я думаю, вони отримають задоволення від споглядання цих світлин. Вони дуже майстерні і чудові», — Сергій Тарабара, член Національної спілки фотохудожників України, куратор виставки.

Роботи будуть представлені в бібліотеці до кінця травня, відвідати виставку можна в години роботи бібліотеки: понеділок – п’ятниця з 9:30 до 18:00, у суботу з 10:00 до 18:00. Неділя – вихідний.

Журналіст: Марина КирієнкоОператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button