Суспільство (відео)

«Неспортивна» поведінка міської влади: титулований світовий спорт у Чернігові набув статусу «гаражного» (Відео)

«Люди розкидані по гаражах, по якихось майстернях, знімають десь якісь закутки, щоб знімати техніку, обслуговувати її», — Сергій Гарус, голова ГО «Спортивно-технічний клуб «Чернігів Карт».

Спортивно-технічні види спорту в Чернігові тримаються лише на голому ентузіазмі аматорів, які, витрачаючи свої кошти, свій час, свої сили, розвивають цей спорт і прищеплюють любов до нього молодим поколінням.

«На превеликий жаль, на сьогодні в нас ані міська влада, ані обласна влада не приділяють певної уваги розвитку спортивно-технічних видів спорту. Фінансування в цій галузі не відбувається. Тому розвиток іде завдяки аматорам, які вкладають власні кошти, які приводять власних дітей у цей спорт».  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині на території школи з’явилася траса для занять картингом

«На сьогодні цей вид спорту дуже помолодів. Діти займаються з п’яти років. Проводяться чемпіонати України, кубкові змагання», — Сергій Гарус, голова ГО «Спортивно-технічний клуб «Чернігів Карт».

За словами Сергія Гаруса, керівника громадської організації, що об’єднує любителів картингу, вони вже неодноразово зверталися до міської влади з проханням виділити землю для створення бази для цього виду спорту.

«Щоб ми за власний рахунок змогли побудувати спортивно-технічний клуб, тому що на сьогодні ви бачите, в яких умовах займаються спортсмени. Тут у нас і майстерня, і техніка, і обладнання. Я вважаю, що такі умови не сприяють розвитку спорту», — Сергій Гарус, голова ГО «Спортивно-технічний клуб «Чернігів Карт».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські картингісти поганяли з вітерцем (Фото)

Відповідь щоразу була ідентичною. Гроші важливіші за спорт.

«Відповідь була, що громадські організації не підпадають під перелік організацій, яким можна видавати землю. Вся земля іде тільки на аукціон. Але ми бачимо, як на сьогодні через ручні комунальні підприємства, організації, наближені до міського голови і його ближнього кола, отримують земельні ділянки під забудову, без жодних аукціонів», — Сергій Гарус, голова ГО «Спортивно-технічний клуб «Чернігів Карт».

Наразі лише цей вид спорту, картинг, у Чернігові об’єднує навколо себе більше ніж пів сотні любителів. Усі вони вкотре просять владу повернутися обличчям до людей у створенні здорового дозвілля, адже дороговартісні ремонти та аукціони не забезпечать потреб чернігівців у всебічному розвитку.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button