Суспільство (відео)

Несвідомі дії та зовнішній ворог: понад 800 пожеж виникло цього року на Чернігівщині (Відео)

Понад 800 пожеж у природних екосистемах виникли на Чернігівщині від початку року. Здебільшого їх причинами стали недбале ставлення місцевих жителів і зовнішній ворог, який уже третій рік воює з цивільними та їхніми будинками.

«За останній час ми стали свідками великої кількості загорань на відкритій території: в наших лісах, полях та інших природних зонах.

Із них суха трава та сміття – 755 пожеж; у лісах – 57 пожеж; 4 пожежі на сільгоспугіддях та одна на торфовищах»,- Вадим Рябокрис, провідний інспектор відділу нормативно-технічної роботи, контролю за системами протипожежного захисту ГУДСНС України в Чернігівській області.

Пожежі в екосистемі є негативним явищем як і для довкілля, так і для здоров’я та життя тварин і людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині за тиждень вигоріло 207 га землі

«Яскравим прикладом є випадок, що відбувся в Прилуцькому районі 26 серпня, коли на місці виникнення пожежі на відкритій території було виявлено тіло чоловіка»,- Вадим Рябокрис, провідний інспектор відділу нормативно-технічної роботи, контролю за системами протипожежного захисту ГУДСНС України в Чернігівській області.

Несвідомі дії людей, які випалюють суху рослинність, можуть призвести до поширення пожеж на значну площу, зі знищенням флори та фауни. За такі дії на правопорушника накладається адміністративна або кримінальна відповідальність. Штраф у разі виявлення правопорушення для громадян становить від 3060 грн до 6120 грн; для посадових осіб – від 15300 грн до 21420 грн.

«Співробітники ДСНС від початку року склали 516 протоколів про адміністративне правопорушення та притягли до відповідальності понад 400 осіб, що призвело до штрафів більше ніж на 800 тис. грн.»,- Вадим Рябокрис, провідний інспектор відділу нормативно-технічної роботи, контролю за системами протипожежного захисту ГУДСНС України в Чернігівській області.

Працівники ДСНС закликають жителів області бути обережними й у разі виникнення або виявлення пожежі терміново повідомити за номером 101.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Відео ГУДСНС України у Чернігівській області

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button