Суспільство (відео)

Карантинні штрафи: скільки і за що платитимуть водії та перевізники (Відео)

Зі зростанням захворюваності на коронавірус дедалі жорсткішими стають правила перевезень у громадському транспорті.

«Починаючи з 18 жовтня і станом на 25 жовтня в місті Чернігові та під час міжрайонних пасажирських перевезень патрульні поліцейські зафіксували 137 порушень. Це перевищення кількості пасажирів у салоні, більше ніж кількість посадкових місць, а також перебування водіїв у салоні без засобів індивідуального захисту. За всіма цими фактами на водіїв складено адмінпротоколи»,- Віталій Копистко, речник Управління патрульної поліції в Чернігівській області.

А з 21 жовтня набули чинності зміни до постанови Кабміну, що регулюють міжрегіональні пасажирські перевезення. А саме: забороняється перевозити в громадському транспорті пасажирів, які не мають сертифікатів про щеплення або ПЛР-тестів, які діють 72 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи за відсутність “ковідних” документів платитимуть пасажири

«На сьогодні нашими співробітниками виявлено чотири правопорушення за такі перевезення. Щодо двох із них уже складено адміністративні матеріали, які надійдуть до суду. Ще щодо двох правопорушень інформацію ми скерували до Києва, за місцем реєстрації перевізника»,- Віталій Копистко, речник Управління патрульної поліції в Чернігівській області.

У поліції пояснили, що саме водій або перевізник під час посадки пасажирів мають перевіряти в них наявність результату ПЛР-тестів, довідок або відповідних сертифікатів.

«Про те, що люди або вакциновані, або отримали одну дозу вакцинації, або в них є якісь медичні протипоказання… має бути видане лікарем. Щоб у поліцейського під час перевірок не виникало запитань до водія, до пасажира»,- Віталій Копистко, речник Управління патрульної поліції в Чернігівській області.

Перевіряє транспортні засоби поліція та співробітники Укртрансбезпеки. Якщо у салоні все ж виявлять пасажира без потрібних документів, то перевізник сплатить штраф від 34 до 51 тисячі гривень. адже саме на нього лягає вся відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button