Суспільство (відео)

Невигідні питання: в Іванівській ОТГ депутати вкотре зірвали сесію (Відео)

*Актуально

Депутати Іванівської ОТГ знову зірвали сесію. Вони вимагали особистої присутності голови громади. Однак її очільник Сергій Гарус цього дня перебував на засіданні суду.

«Бо депутати і кандидати на голову подали в суд, щоб зняти з перегонів Гаруса, Данилова і Швидку через те, що вони не прописані на території громади. І сьогодні окружний суд призначив слухання. обовязково запросили Гаруса, Швидку та Данилова», — Ірина Махній-Дерев’янко, секретар Іванівської сільської ради.

У сільській раді кажуть, що це зроблено для того, аби усунути опонентів на виборах.

«Ті, хто розуміє, що вони не можуть перемогти, бо знають, що люди не підтримують їх, вони хочуть зняти опонентів із перегонів. Але це бачення цих людей, тому що ТВК зробила вірне рішення, ОВК зробила вірне рішення і суд сьогодні також винесе вірне рішення. Я думаю, що буде апеляція, але без цього неможливо, бо це спекуляція думкою виборців», — Віталій Довбах, начальник відділу земельних відносин, архітектури, комунальної власності та послуг Іванівської сільської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іванівська громада розжилася технікою для відновлення доріг

Утім, причина відсутності голови не стала аргументом для депутатів. Вони й надалі стояли на своєму.

«Нам потрібен Сергій Іванович. Є питання в депутатів, комунальників. – Та це ж не питання сесії. – Ірино Анатоліївно, ми вже це вирішили. Все».

Тому секретар ради та головуюча цієї сесії оголосила про перенесення засідання через відсутність кворуму.

«Сьогодні відбулося те, що й завжди. Депутати збираються, але не реєструються. Тому що спочатку вони заходять до голови і торгуються з тих чи інших питань, які їх цікавлять. Але не тих людей, які їх обирали», — Віталій Довбах, начальник відділу земельних відносин, архітектури, комунальної власності та послуг Іванівської сільської ради.

За словами Віталія Довбаха, якщо все ж вдається знайти компроміс, то сесія відбувається. Але група депутатів, що сформувала більшість, голосує лише за свої питання.

«Голосування відбувається з тих питань, які їм цікаві. Якщо їм якісь питання не цікаві, але вони мають домовленості, тоді вони чіпляються за ті чи інші проблематики, аби в цьому відмовити. Але люди не винуваті в цьому. Я вважаю, що це неприпустимо. І погано те, що це впродовж тривалого часу», — Віталій Довбах, начальник відділу земельних відносин, архітектури, комунальної власності та послуг Іванівської сільської ради.

Кандидат у депутати обласної ради Сергій Ременець розповів, що він постійно спілкується з мешканцями Іванівської громади. У людей виникає чимало земельних питань. На сесію сільської ради він прийшов, аби перевірити, як депутати їх вирішують.

«Спілкуючись з мешканцями Іванівської ОТГ, їхні питання не вирішуються вже роками. Тобто люди не знають, до кого стукати, лежать стоси паперів, вони не знають, до кого звертатися. І якщо цих депутатів не змінити, то й ситуація не зміниться. І ці люди, які ігнорують питання людей, знову хочуть балотуватись у депутати Іванівської сільської ради», —  Сергій Ременець, кандидат у депутати Чернігівської обласної ради («Наш край»).

У сільській раді зазначають, що група депутатів зазвичай бойкотує саме земельні питання. Сьогодні таких понад 130. Вони стосуються жителів громади, які сподіваються отримати землю в оренду чи під будівництво. Є і заяви від представників бізнесу, які хочуть розвивати свою справу в Іванівській ОТГ. Саме їхні податки мали б наповнювати бюджет громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button