Суспільство (відео)

Ніхто не застрахований: чернігівці про ядерні погрози бункерного (Відео)

Президент російської федерації почав новий виток ядерних погроз. Особливо частіше вони почали звучати після псевдореферендумів і незаконної анексії окупованих територій. Деякі військові експерти зазначають, що він може наважитися на застосування тактичної ядерної зброї на окремих територіях. Ми поцікавилися в чернігівців, як вони ставляться до таких погроз і чи ознайомлені з інструкцією, що необхідно робити в разі ядерного вибуху.

«Чесно, навіть не знаю, чого очікувати. Я думала, що і війни не буде, тому все можливо. Від цього ніхто не застрахований. Побачимо, як воно буде, з інструкцією ознайомлювалися трішки – дивилася, читала. Зараз же багато про це пишуть, тому важко це не помітити».

«Так, читала, але куди ж ховатися? Нікуди. А до цього я вже з гумором ставлюся».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни знову гатили по прикордонню Чернігівщини

«З пересторогою ставимося, бо невідомо, що в нього в голові. А стосовно інструкції – так, знаємо, читали в інтернеті. Не виходити на вулицю, ховатися, якщо не має можливості до бомбосховища, то всередині оселі, бажано у ванній кімнаті. Мати запас води, їжі на три дні та не виходити на вулицю».

«Треба направлятися в укриття, ні до чого не торкатися. Не дихати і не бігти. А стосовно погроз… Ну, непередбачувана людина, можна очікувати чого завгодно».

«Я знаю, тому що сама колись була евакуйована з Чорнобильської АЕС. І дуже мене це непокоїть. Сподіваюсь, що не буде такого, але ж може бути все».

«Ми знаємо, як поводитися, бо вже багато інструкцій читали. Багато де це повторюють. А щодо погроз, то думаю, що це тільки залякування, лише погрозами вони й залишаться».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button