Суспільство (відео)

Дерево знахідок у Носівці: місцевий житель придумав оригінальний спосіб повернення речей (Відео)

Дерево знахідок з´явилося в центрі Носівки. На ньому можна побачити загублені речі, що чекають на своїх господарів. Дерево росте навпроти магазину, де працює Володимир Кравченко. Саме він і вирішив у такий оригінальний спосіб допомагати людям знаходити загублені речі.

«Посадив я ще малесеньким дерево. Хтось його називає уксусним, хтось ще якось. А тепер воно підросло. Коло свого приватного будинку я, буває, знаходжу дитячі рукавички, дорослі, і вішаю на дерево. І люди знаходять. Останнім часом там шапка знайшлася чиясь в’язана», — Володимир Кравченко, житель Носівки, автор ідеї.

Чоловік каже, що губляться здебільшого дитячі речі. Продавчиня сусіднього магазину розповіла про те, як працює така система повернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москалі: як живе чернігівське село з незручною назвою (Відео)

«На дерево оте за липою вішає Володя, оце як знайде, то туди вішає на дерево. Рукавички, шапочки… І забираються тоді», — Ольга, жителька Носівки.

Пана Володимира в Носівці знають, а його ідею підтримують. Містяни розповідають, що ті знахідки, які не розмістиш на дереві, можна залишити на зберігання йому.

«Тут і хазяїн, я вам скажу, нормальний. Можна в нього залишити все. Володя такий. Не розвішують же все підряд. А так рукавичку дитячу можна якусь», — Анатолій, житель Носівки.

«Це гарний задум. Але табличку повісили б, щоб я знав. То рукавички, то інші речі. Ключі часто гублять люди, а тепер вішатимуть тут. Це прекрасно», — Олексій Григорович, житель Носівки.

«Я цим не користувалася ще, тільки в інтернеті бачила. Там таке, як рукавички можна. А щось більше ти не повісиш там. Наприклад, якщо хтось гаманець загубить», — Юлія, жителька Носівки.

Самому дереву вже 5 років. Наразі на його гілках – кілька рукавичок, які найближчим часом мають повернутися до своєї пари.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button