Суспільство (відео)

Нитка-конструктор: чернігівець винайшов багатофункціональний спосіб застосування кордових волокон (Відео)

Чернігівці завжди славилися своїми винаходами та стартапами. І навіть у нинішні складні часи фантазія та творчість допомагають полегшити повсякденне життя. Батьки Андрія Москаленка багато років виготовляли в Чернігові кордову нитку, яку потім постачали до інших міст для українських виробників. Їхній довід і надихнув чернігівця створювати маленькі набори з ниток.

«Цю кордову нитку використовують навіть у виробництві шин. Вона дуже міцна, вологостійка. Також про неї знають рибалки, бо використовують її в обладнанні. Ті самі ланцюги для тварин також плетуть із неї», — Андрій Москаленко, чернігівець.

Міцні кордові нитки стануть у пригоді в багатьох повсякденних ситуаціях.

«Уявіть таку ситуацію, ви приїхали на природу й у вас не має під рукою зав’язки чи мотузки, щоб поставити намет. Або мотузки, щоб натягти її та просушити білизну. Удома повісити штору. Або потрібна мотузка, щоб кудись піднятися. Будь що, спектр дії – величезний», — Андрій Москаленко, чернігівець.

Принцип дії наборів із кордової нитки схожий на конструктор. Почавши з однієї нитки, за допомогою простого плетіння можна самому регулювати потрібну довжину та ширину. А сам готовий виріб зможе витримувати велику вагу і є вологостійким. Такі речі в наш час неодмінно стануть у пригоді для Збройних Сил України.

«Це конструктор, і можна його використовувати як завгодно. Наприклад, у солдата тріснув шнурок на взутті. З ниток можна сплести нові шнурки для заміни. Можна сплести мотузку і поставити намет, той самий тент. Щоб підв’язати або зав’язати. Навіть можна сконструювати спусковий механізм і стріляти здалеку. Мотузка дуже витривала та прослужить дуже довго», — Андрій Москаленко, чернігівець.

Частину виручених коштів від продажу наборів Андрій планує також спрямовувати на допомогу Збройним Силам України.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button