Суспільство (відео)

Ніжинка створює унікальні картини на пір’ї (Відео)

Юна художниця з Ніжина, 13-річна Мирослава Павлюченко може похвалитися – хоча зовсім цього не любить – безліччю нагород і перемог у престижних конкурсах. Вона – володарка титулу «Юний меценат», звань «Обдарована дитина України», «Найбільш творча дитина».

«Я малюю на індичій пір’їнці. Моя бабуся збирає і приносить із села пір’я, я відбираю з нього найкраще. Малюю на них акриловими фарбами. Дивлюся різні передачі про тварин, запам’ятовую їх – і малюю. Також я малюю у техніках батик, розпис по склу», – розповідає Мирослава.

Та це ще не все, чим займається юна художниця. Серед її робіт – графіка, рельєфні картини, фігурки з глини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Караоке на Майдані» приїде до Носівської ОТГ

Мама Мирослави помітила талант до малювання, коли дочці було 1,5 року: вона дуже швидко почала малювати обличчя, а всі мультфільми, які дивилася, відтворювала на папері по пам’яті. Мистецтво захоплювало її настільки, що за тиждень вона могла змальовувала до 50 листків паперу.

У 5 років мама привела Мирославу до школи мистецтв.

«Для всього цього потрібно натхнення, бо якщо його немає, ти добре виконати роботу не зможеш», – пояснює художниця.

Попри юний вік, Мирослава вже має свій почерк, який важко сплутати з іншими.

«Почерк у неї був із самого дитинства. В її роботах характер є у людей, тварин, своя історія в композиції. Це робота, яка чіпляє, вона емоційна й цікава», – розповідає викладач Юлія Петренко.

Роботи Мирослави виділяє дуже яскрава палітра. І навіть ті сюжети, які стосуються недитячих, важких тем, – добрі.

«Іноді вона може просто подивитися якусь програму, ті ж новини. Донька дуже хвилюється за долю України. Потім відтворює це у своїх малюнках, передає емоції», – говорить мама Аліна Павлюченко.

А ще Мирослава непокоїться через екологічну ситуацію.

Вона брала участь у величезній кількості конкурсів. А ще – провела вже три персональні виставки. Перша відбулася, коли їй було всього 10 років.

Зараз малюнками юної художниці прикрашені два багатоповерхових будинки в Ніжині.

«Я виграла конкурс, де потрібно було втілити свою мрію. Моя мрія – щоб усі були щасливі», – показує свій малюнок на будинку Мирослава.

Шість її робіт купили на аукціоні в Італії, а гроші пішли на благодійність. Її малюнками навіть ілюструють книги.

Детальніше про те, які досягнення у Мирослави Павлюченко, а також – як вона брала участь у встановленні рекорду України, дивіться у програмі Future UA на телеканалі UATV.

Ще статті по темі

Back to top button