Суспільство (відео)

Детективна історія в стінах однієї з місцевих шкіл: у Чернігові відбулася презентація іронічного підліткового детективу (Відео)

Детективна історія в стінах одної зі шкіл міста зі справжніми прототипами героїв і сюжетом, що тримає в напруженні протягом усіх сторінок. У Чернігові відбулася презентація іронічного підліткового детективу «Пригоди підсадного качура» чернігівської журналістки та письменниці Євдокії Тютюнник. Це вже четверта книжка в доробку письменниці. Цей детектив вона писала кілька років, перші його розділи були написані ще 16 років тому. А прототипом головної героїні є донька авторки, саме з неї списані риси характеру, поведінка героїні і саме її навчання в школі стало ідеєю для написання книжки.

 «У неї був дуже хороший клас, дуже хороші вчителі, хороші друзі, я її клас любила і чомусь захотілося зберегти це все, якийсь зліпок цього її шкільного життя. Я подумала, якщо зроблю якийсь дитячий детектив – це буде цікаво, я змалюю друзів і за сюжетом стежити буде цікаво. Змалюю дочку – вона там прообраз головної героїні. Змалюю її подруг, її вчительку.»,- Євдокія Тютюнник, авторка книжки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Чернігові: вночі Honda врізалася в електроопору, 19-річного нетверезого водія відсторонили від кермування (Фото)

Книгу вдалося дописати перед повномасштабним вторгненням, проте війна стала на заваді для її публікації, оскільки авторка мала сумнів щодо її актуальності. Тому книжка була надрукована лише у вересні цього року.

 «Зараз біда така, бідні ці діти зажахані, по підвалах сидять, ховаються. Ці тривоги безкінечні. А потім я почала дивитися по сайтах, що читають, і збагнула, що читають щось таке, щоб відволіктися.»,- Євдокія Тютюнник, авторка книжки

Більшість героїв цієї книжки мають реальних прототипів, а сама дія відбувається в Чернігові, тому місця, описані в книжці, чернігівці можуть швидко впізнати.

 «Випускний клас, уже практично майже остання четверть. І тут у класі з’являється новачок. Сама ситуація дивна. А ще дивніше, що навколо нього закручується детективна спіраль. Зараз той період, коли діти починають повертатися до книжок, до читання. Коли така гнітюча ситуація буває, діти усамітнюються, і тут найкращим супутником може бути книжка, тільки книжка.»,- Євдокія Тютюнник, авторка книжки

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button