Суспільство (відео)

Ноу-хау в чернігівській освіті: дошкільнят забезпечили летбуками (Відео)

Чернігівські вихователі кинули виклик сучасній техніці. Замість планшетів і ноутбуків дітям пропонують нову забавку – летбуки.

«Летбуки – наколінні книжки дошкільнят. Не кожну з таких книжок може втримати на колінах малюк, проте кожна з них виготовлена за сучасними нормами, яскраво та феєрично», — журналіст Наталія Тягнирядно.

Книжки-розкладки дуже популярні серед малечі. Виконувати завдання та розглядати малюнки в такому підручнику діти можуть годинами. Кожна книжка навчає.

«Головне, щоб це була книга-розкладка, а тематика різна, дитина буде читати і розглядати, вона зможе зробити поробки», — методист методичного центру Чернігівського міського управління освіти Валентина Мисник.

Історію копійчиних мандрів у такій книжці Людмила Кудра описувала кілька тижнів. Навіть уночі доклеювала останні сторінки.

«До кожного сегмента – своя дидактична гра. Свого кольору. До кожного», — методист ДНЗ № 60 Людмила Кудра.

Як створити власний бюджет і звести дебіт із кредитом, тепер знають малюки старшої групи шістдесятого садочку. Такі посібники  значно дешевші, ніж придбані на ринку. А відтак методисти рекомендують виготовляти їх для кожної вікової категорії.

«На сьогодні посібники дуже дорогі. Є підприємства, що виготовляють такі книжки, але це надто дорого. Хоча й сюди вихователі теж вклали затрати і свої знання», — методист методичного центру Чернігівського міського управління освіти Валентина Мисник.

Поки що ці летбуки експонуються на виставці в методичному центрі. Та вже за кілька днів вони стануть головними навчальними посібниками в чернігівських садочках.

Ще статті по темі

Back to top button