Суспільство (відео)

Нові депутати та невирішені проєкти: баталії сесії Чернігівської облради (Відео)

Присяга нових депутатів і «втеча» від важливого голосування вже наявних обранців. Йдеться про чергову сесію Чернігівської обласної ради. Більшість питань порядку денного ухвалили. Утім, були й розбіжності в поглядах. Наприклад, коли розглядали питання звернення до керівництва країни з приводу залишення на місцях важливого бюджетутворюючого податку – ПДФО від військових.

Нагадаємо, що в Мінфіні пропонують спрямувати основні видатки на оборону. І з цією метою вже з 1 жовтня 2023 року мають намір забрати з місцевих бюджетів ПДФО, який сплачують військовослужбовці. Проте на сесії за це питання не проголосували – значна кількість депутатів чомусь вийшла із зали перед голосуванням за це звернення.

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус наголосив на важливості створення власного військового виробництва.

Також на сесії прийняли присягу троє нових депутатів: Іван Чаус від партії «Слуга народу» і Валентина Дзюба та Валентина Мельник від «Батьківщини».

Утім, основним каменем спотикання і предметом для суперечок стало питання подальшої долі чернігівського ландшафтного парку «Ялівщина». Про це дивіться в наших наступних сюжетах.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button