Суспільство (відео)

Новий будинок замість зруйнованого гуртожитку та виплати школярам: у Чернігові засідав виконком (Відео)

Гуртожиток по Попудренка, 16 визнали аварійним і непридатним для проживання. За це проголосували під час засідання виконкому Чернігівської міської ради. Окрім цього, в межах програми забезпечення новим житлом мешканців подібних будівель ухвалили рішення:

«Затвердити об´єкт конкурсу «Будівництво житлового будинку замість існуючого аварійного за адресою вул. Попудренка, 16 у м. Чернігові». Після затвердження об´єкта конкурсу ми можемо розпочати роботу з підготовки інвестиційних пропозицій»,- Станіслав Половецький, головний інженер КП «Чернігівбудінвест».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуртожиток по Попудренка,16 визнали аварійним

Визначились і з проведенням конкурсу на надавача послуг із вивезення сміття. Наразі цим займається КП «АТП-2528». Договір із підприємством закінчується у квітні.

«Кінцевий строк надання конкурсних пропозицій – 9.00 22 березня 2021 року, розкриття конкурсних пропозицій, тобто безпосередньо конкурс… залежно від того, скільки буде конкурсантів. Якщо один, то на рік, якщо більше, то не менше як 5 років»,- Ярослав Куц, начальник управління ЖКГ ЧМР.

Також говорили про надання грошової винагороди школярам. Її отримають діти-сироти, позбавлені батьківського піклування й ті, в кого один із батьків загинув у зоні АТО та ООС. Таку «премію» видаватимуть за результатами семестру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За відмінне навчання школярі Чернігова отримуватимуть грошову винагороду

«3-4 клас, діти, які навчаються на високому рівні навчальних досягнень, та учні 5-11 класів, які навчаються на 10-12 балів. Розмір виплати – 1000 грн учням 3-4 класів, які навчаються на достатньому рівні навчальних досягнень, і учні 5-11 класів, які навчаються на 7-12 – 700 грн. За результатами І семестру шестеро дітей – по 1000 грн і 72 дитини – по 700 грн»,- Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Під час виконкому виникла суперечка між власником одного з чернігівських кіосків і начальником «Муніципальної варти» через виписаний штраф.

«На приватній ділянці була встановлена мала архітектурна форма, де здійснювалася торгівля тютюновими та іншими виробами. За цією адресою «Муніципальна варта» склала протокол, власник його підписав, та він вирішив його оскаржити. Паспорта ділянки або іншої прив´язки там немає»,- Віталій Хрустицький, начальник КП «Муніципальна варта».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові зведуть новий будинок замість аварійного гуртожитку

«Мені належним чином не повідомили про те, як відбуватиметься адмінкомісія, пояснень дати не міг. Через тиждень мені виписали правильний протокол, до якого вже внесли вірну адресу. У мене зараз дві постанови, одну з них я хочу оспорити, а другу – оплатити»,- Роман Федорович, власник кіоску.

Також під час виконкому ухвалили рішення про надання матеріальної допомоги при народженні дитини, про присвоєння поштових адрес тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button