Суспільство (відео)

Новорічні дива з першого дня зими: в Чернігові відкрили резиденцію Дідуся (Відео)

Десятки майстер-класів щотижня, читання книжок та атмосфера новорічного дива – в Чернігові з першим днем зими відкрили резиденцію Дідуся. Вона діятиме аж до Нового року в Туристично-інформаційному центрі.

«Якщо говорити про бажання творити добро, то воно нам узагалі притаманне, але якщо ми починаємо саме з 1 грудня дарувати собі та дітям казку, ми яскравіше починаємо про це думати. І коли є хороші та позитивні емоції, то сірість наших днів потроху відходить на другий план. Тому з 1 грудня протягом усього місяця ми готові чекати та зустрічати відвідувачів, кожна дитина знайде себе тут, у цій резиденції», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Організатори запевняють: програма заходів сподобається кожному.

«31 день можливості прийти та написати лист мрії, який може здійснитися. І через день для дітей будуть ініціативи: від майстер-класів із виготовлення іграшок до читань, переглядів мультфільмів і кіно. І ще цікавинка цього року: ми вирішили відзначити свято Андрія, ми ніколи раніше цього не робили. А тепер захотілося отого українського, щоб його було багато. Від дідуха, якого зараз роблять малі і дорослі, до того, щоб багато говорити саме про українські традиції, повертатися до них і цінувати те, що залишили наші предки», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Цьогоріч для написання дитячих мрій і побажань розробили спеціальний «Лист Мрії». Для двох авторів найкращих і найтепліших історій мрії стануть реальністю.

«Те, що написано в листі, якщо воно не виходить за якісь  рамки чогось нереального, то ми зможемо виконати цю мрію або ж принести подарунок. Минулі роки в ніч із 31 грудня на 1 січня ми приходили, домовлялися з ними, що залишимо подарунок під дверима, подзвонимо в двері і сховаємося. Дитина відчиняє двері – а там стоїть пакунок. І таким чином ми здійснювали мрію. І немає значення, хто його туди поставив, важливо, що дитина вірить у ці дива», — Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Докладний розклад майстер-класів та інших заходів можна дізнатися в соціальних мережах Туристично-інформаційного центру, також там можна й зареєструватися. А ще працюватиме фотозона біля ялинки, тому всі охочі можуть зробити гарне сімейне фото на згадку. Адже хоч би який складний видався рік, діти повинні вірити в чудо та новорічні дива. І обов’язково – в нашу Перемогу!

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button