Суспільство (відео)

Як вижити після Нового Року: поради спеціалістів (Відео)

«Вже від завтра у більшості осель міста можна буде знімати фільм «Ті, хто вижив». А чому? Бо ще не навчилися українці святкувати так, щоб потім не боліла голова та інші частини тіла».

«Увечері тяжкість у шлунку, а зранку все добре, можна знову».

«Буває, від спиртного».

«Бодунчик, він навіть корисний».

«Зрозуміло, що було, у житті все траплялося – як рятувалися? – Розсіл».

Щасливий ранок після свят існує. Ми розкажемо, що та як їсти й пити, щоб новий рік розпочався вдало.

Зрозуміло, що лікарі радять взагалі не вживати спиртне. Але для більшості це, як кажуть, із області фантастики. Тому рекомендують хоча б дотримуватися елементарних правил.

«Треба, щоб був якісний вид алкогольного напою, без підробок. Якщо людина вживає, бажано, щоб не змішувала різні види алкоголю», — розповідає лікар-нарколог обласного наркологічного диспансеру Петро Седень.

Звісно, необхідно контролювати дозу випитого. Для кожної людини вона індивідуальна. А от занюхування хліба після чарки – це ніщо інше, як спосіб перевірити рівень вашого сп’яніння.

 «Якщо вже не відчуває запаху хліба, огірка, то багато випили, треба закінчувати», — продовжує лікар-нарколог обласного наркологічного диспансеру Петро Седень.

Якщо все ж новорічна ніч видасться бурхливою, лікарі й на цей випадок мають дієві поради, як у ранці швидко прийти до тями.

«Гарно допомагає узвар із сушених яблук. Він узагалі при будь-яких отруєннях. Розсіл із квашених овочів, не під залізною кришкою – якщо є консерванти, буде ще гірше», — говорить лікар-нарколог обласного наркологічного диспансеру Петро Седень.

Не секрет, що довгоочікувані новорічні свята часто обдаровують зайвими кілограмами та проблемами зі шлунком. Головне правило, як не стати ненажерою у новорічну ніч, – менше сидіти за столом.

 «У новорічні свята ви повинні якісно відпочити, повеселитися, тобто їжа – не основне джерело вашої радості та веселощів. Спробуйте нові страви, не треба їсти буденної їжі», — зазначає лікар-ендокринолог, дієтолог Алла Федорченко.

Майонез у стравах спеціалісти радять заміняти легкими заправками. На столі також має бути багато продуктів, що містять клітковину.

«У необмеженій кількості зелень, овочі. Може бути додавання зерен льону. Це буде на користь, аби не було набору зайвої ваги», — говорить лікар-ендокринолог, дієтолог Алла Федорченко.

А ще пам’ятайте: як рік зустрінеш – так його і проведеш. А от активні чернігівці вже придумали, чим займатимуться післяноворічним ранком.

«Пробіжка 1 січня. Усі приєднуйтеся. Біжимо о 10 ранку. Піт –це жир, що плаче, тому поїв, поспав і побіг».

Журналіст: Аліна Клименко

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button