Суспільство (відео)

Олександр Ломако прокоментував результати перевірки Держаудитслужби в Чернігівській міськраді (Відео)

8 лютого 2024 року під час сесії Чернігівської міськради депутат Марина Семененко озвучила результати перевірки Чернігівської міськради фахівцями Північного офісу Держаудитслужби. За її словами, вищезгадана перевірка тривала протягом двох років – від 1 квітня 2021 р. по 30 червня 2023 року, а загальна сума порушень – понад 2 мільярди гривень.

«Вони аналізували 11 об’єктів із коштами та майном на суму приблизно 17 мільярдів гривень. У результаті цього аудиту було виявлено порушення на 2,3 мільярда гривень, 19 фактів порушень Кримінального кодексу України посадовими особами Чернігівської міськради, зареєстровано 14 кримінальних проваджень»,- Марина Семененко – депутат Чернігівської міськради.

Під час сесії ані виконувач обов’язків чернігівського міського голови, ані представники вищезгаданих комунальних підприємств міста жодним чином не прокоментували наявну інформацію, озвучену депутатом Мариною Семененко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці Держаудитслужби виявили в Чернігівській міськраді мільярдні порушення (Відео)

13 лютого 2024 року під час щотижневої ранкової наради в Чернігівській міській раді виконувач обов’язків мера Олександр Ломако прокоментував наявні результати перевірки в Чернігівській міськраді фахівцями Північного офісу Держаудитслужби.

«Це не аудит, це Фільчина грамота. Насправді вона нічого спільного з аудитом не має, мета дуже проста – дискредитувати місцеву владу, залякати посадових осіб, адже відкрито аж 14 кримінальних справ. Ну, буде в нас тепер 114 справ. Також мета – дискредитувати суспільство, нібито в нас голосна цифра, 2,3 мільярда гривень. Мета цього всього – дискредитувати суспільство.

Узяв витяг із цього аудиту, з цієї Фільчиної грамоти, й окремі пункти дуже смішні, вони всі там такі.

Як це можна прокоментувати? Феєрична пропозиція – розпродайте всю землю, не купуйте медичне обладнання, не купуйте трансформатор, вдвічі підвищіть податки – і буде вам всім щастя.

Хочу звернутися до юристів усіх служб, які в цей аудит потрапили під збитки чи під недоотриману вигоду. Вивчіть це питання, систематизуйте це та зверніться до суду. За наклеп, за свідому позицію з чіткою політичною метою. Бо вони ще до того, як щось почали перевіряти, сказали, що у них є завдання знайти порушень на 2-3 мільярди гривень. Трохи не допрацювали»,- Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button