Суспільство (відео)

Оновлення транспортної інфраструктури та робота «на випередження»: про що говорили на нараді в ЧМР (Відео)

Оновлення транспортного парку Чернігова, встановлення стаціонарних валідаторів, тролейбуси до віддалених районів міста та звіт роботи програми «єВідновлення». Ці та чимало інших питань розглянули під час щотижневої наради Чернігівської міської ради.

Провідна тема наради – розвиток транспортної системи міста. Як повідомив начальник управління транспорту ЧМР Олександр Рижий, на сьогодні в Чернігові успішно завершено перший етап відновлення сфери пасажирських перевезень. Наступним кроком для розвитку громадського транспорту Чернігова стало оголошення конкурсу на право здійснювати перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

«Відповідно до результату конкурсу, в місті з’явиться більше як 60% низькопідлогових транспортних засобів. Це найкращий показник по Україні, можна так сказати. 37 одиниць – це транспорт 2023 року випуску. Зараз на маршруті працюють 52 одиниці низькопідлогових, ще додасться 15 одиниць», — Олександр Рижий – начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР.

Водночас начальник управління транспорту ЧМР зазначив, що наразі в місті триває активна робота з встановлення в громадському транспорті міста валідаторів.

«Встановлюються зараз, триває монтаж стаціонарних валідаторів. Протягом місяця триватиме монтаж, а далі вже будемо з ними», — Олександр Рижий – начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР.

Другим етапом відновлення сфери пасажирських перевезень стане завершення ремонтних робіт знищеної контактної тролейбусної мережі та відновлення руху тролейбусів до тих районів міста, куди вони їздили до початку повномасштабного вторгнення. Про тролейбусні успіхи та плани звітував начальник Чернігівського тролейбусного управління.

«Працюємо зараз над відновленням ЗАЗу. Встановили там останні чотири опори, по опорах уже все нормально, навішуємо трусову навіску і, думаю, за два тижні тягнутимемо вже контактний провід», — Руслан Ємець – начальник КП «Чернігівське тролейбусне управління» ЧМР.

Разом із тим актуальною проблемою тролейбусного управління є відсутність необхідної кількості водіїв.

«Є трохи проблем із водіями, з водіями тролейбусів – як завжди їх недостатньо. Десь пів року тому ми запустили групу навчання – всього семеро осіб. Хоча потреба підприємства на сьогодні становить приблизно 25 осіб», — Руслан Ємець – начальник КП «Чернігівське тролейбусне управління» ЧМР.

Разом із розвитком транспортної мережі в Чернігові продовжує роботу програма відшкодування «єВідновлення» за пошкоджене внаслідок війни житло. Загальна кількість звернень від чернігівців – понад вісімсот. Утім, до роботи прийнято всього 79.

«Було звернень 816, взято в роботу 79, 88 актів складено. – Чекайте, як у вас у роботі 79, а актів 88? – Так, чому 88 актів, тому що ну є… Ми працюємо на випередження, коротше», — Олександр Атрощенко – заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади.

Утім, роботу «на випередження» представники Чернігівської міської ради не зрозуміли і не оцінили. Та й пояснень про такий підхід до справ ніхто не дочекався.

«Хтось зрозумів щось узагалі? Я потім кожному можу розказати окремо. – В роботі 79, актів 88, ми йдемо на випередження, це добре, звісно, але… – Можу розказати, але… не на камеру, не на нараді», — Олександр Атрощенко – заступник чернігівського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади.

Також під час щотижневої наради обговорили результати роботи навчальних закладів міста, «Муніципальної варти» та «Чернігівводоканалу».

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button