Суспільство (відео)

Оригінальна піца і гості з Лапландії: свято для особливих діток (Відео)

Для особливих діток з Чернігівщини звичайний грудневий день став казковим. А все завдяки добрим людям, які об’єднали свої зусилля та організували святковий майстер-клас із приготування піци. На свято запросили також ельфа та Діда Мороза.

«Заметил, что нове друзья, помещение, новое количество друзей. Первый раз я готовил пиццу»,– Олександр.

«Так, сподобалось. Ми робили піцу. Це було весело і дуже класно», –Надія.

«Це було весело, цікаво,смачно. Ми готували піцу», – Вікторія.

За словами Галини Близнюк, із дітьми з особливими потребами проблемно кудись вибратися, і основною перешкодою є підвіз. Її син Ілля розуміє, що батькам важко, і рідко просить кудись його повести. Тому організатори свята попіклувалися і про транспорт для гостей свята.

«Вот благодаря организации «Голос родителей» мы в этом году побывали во многих местах. Первый раз за 14 лет сходили в цирк, ходили на фонтаны и в кукольный театр, и вот сюда приехали, и это просто сказка. Мы просто благодарны организаторам, меценатам, неравнодушным людям, которые не закрывают дверь и не закрывают глаза, идут навстречу этим детям, потому что помогать вот таким детям это самое большое добро, которое ты делаешь, и оно обязательно вернется во сто крат больше»,– Галина Близнюк.

Справжню казкову подорож для дітей громадської організації «Голос батьків» створили «Спілка самаритян України Чернігівського об’єднання» спільно з Іриною Корнієнко. Їм вже не перший рік вдається зорганізувати навколо себе людей і допомогти у створенні цього свята для тих, кому це потрібно чи не найбільше.

«Оце волонтерство, ця допомога дітям – це частина мого життя,причому дуже велика, і мені це приносить задоволення. Звичайно, це нелегко, тому що треба організувати навколо себе людей, які готові допомагати і які тобі повірять і підуть за тобою. Цими емоціями я живу», — волонтер, одна з організаторів акції Ірина Корнієнко.

Анжеліка бере приклад зі своєї мами-волонтерки і у свої 6 рочків їздить з нею, аби допомогти роздати цукерки дітям.

«Я приехала поздравить деток с Новым годом и подарить подарки», – Анжеліка.

Такі заходи перед Новим роком вже є традиційними. У цьому також допомагають партнери із-за кордону. Кожного року для дітей, які не можуть відвідувати такі заходи, тому що прикуті до ліжка, подарунки приїжджають до їх домівок.

«Эти подарки собирают ученики Германии в школах, они проводят акцию, в которой дети сдают по 1-2 евро и собирают подарки для деток организации «Логос» и «Голос Родителей», — член «Спілки самаритян України Чернігівського об’єднання» Наталія Онисимова.

В організації «Голос батьків» попереду ще багато роботи. Активісти вже почали організувати допомогу дітям, які прикуті до ліжка.

«Ми хочемо розширювати коло наших послуг, справа в тому, що ми зробили за минулий рік. Це організували процес денного перебування дітей – ми все одно не зможемо охопити…будемо раді за будь-які можливості або інформацію», виконавчий директор ГО «Голос батьків» Олена Трубенок.

Усе це дійство відбувалося у заміському комплексі «ШишкіNN».

«В этот прекрасный день мы рады приветствовать наших маленьких гостей, хотим поздравить с наступающим Новым годом с праздниками чудесними», — менеджер готелю «ШишкіNN» Ольга Дорош.

Окрім теплих слів, незвичного майстер-класу із приготування святкової піци та моря позитивних емоцій, всі дітки отримали також солодкі подарунки.

Журналіст: Наталія Солодовник

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button