Суспільство (відео)

«Старпери» проти АТОвців: новий виток протистояння в громадській раді (Відео)

Друге засідання новообраної громадської ради при обласній державній адміністрації знову пройшло зі скандалами. Перше, що обурило її членів, – це перенесення засідання з приміщення адміністрації в доволі тісну залу колишнього кінотеатру Щорса.

Присутній на початку перший заступник губернатора Леонід Сахневич отримав на горіхи і за депортацію з адміністрації, і за своє розпорядження зробити попереднє засідання закритим.

—  На цей час правоохоронні органи досі не отримали інформації про це розпорядження. А зараз ви плануєте кудись перенести громадську раду. Давайте, в Новгород-Сіверському вона засідає, — Максим Коношевич, громадський активіст.

Далі робота ради просувалась хоч і з протиріччями, але вперед: прийняли Положення та обрали першого заступника голови ради – Тамару Петрову.  Спокій у залі сколихнула заява Світлани Жимолостнової, яка вирішила вийти зі складу ради.

— Я не можу співпрацювати з не найкращою частиною нашої громади. У зв’язку з незгодою щодо обрання головою Ігоря Москаленка, людиною, яка під час Революції Гідності займалась підвозом так званих тітушок, — Світлана Жимолостнова, член громадської ради.

Її незгоду підтримали представники ради – учасники антитерористичної операції, на деякий час заблокувавши роботу громадського органу.

—  Ви таким чином сидите тут і плескаєте в долоні «Хороший головуючий». Та гріш вам ціна! Чому ми маємо проливати кров, а ця особа має сидіти головуючим. Успіхів вам, гурток старперів, — Дмитро Філоненко, член громадської ради.

—  Знаєте. Будьте офіцером – зробіть самовідвід. Зробіть хоч одне гарне діло, — Світлана Жимолостнова, член громадської ради.

—  Зараз зривають засідання громадської ради. Спеціально зривають.

Блокувальники заявили, що також виходитимуть зі складу ради і надалі планують самоусунутись від її роботи. На що решта частини опозиції просила не залишати їх у складну хвилину і навіть називали способи, якими можна змінити ситуацію.

— Ви залишаєте нас, не згодні з тим, що роблять ті люди, які вважають себе «богами». Бо зараз така ситуація – ви кров ллєте, а вони за свої гаманці, —  Тамара Петрова, перший заступник голови громадської ради при ОДА.

— Просто треба буде це виправляти. Його можна переобрати через три місяці. Але говорити, що тут старпери сидять, а там молодь – це дурниці.

Коли пристрасті вляглися, громадська рада утворила свої комітети та затвердила бланк. На наступному засіданні очікуються нові пристрасті, що стосуватимуться обрання голів новостворених комітетів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button