Суспільство (відео)

Палка суперечка в ЧМР: чи отримають усі діти статус дитини, яка постраждала внаслідок бойових дій (Відео)

Уже тривалий час Чернігівщину «лихоманить» від процесів, пов’язаних з отриманням статусу дитини, яка психологічно постраждала внаслідок бойових дій. У Чернігові, аби отримати відповідний статус, треба заздалегідь стати в чергу. Збір документів, черги в кілька років, бюрократизм у системі отримання цього статусу – це виклики, перед якими постали батьки юних чернігівців. Згідно з даними статистики, в Чернігові проживають 44 тисячі дітей, таким чином черги збільшуватимуться із кожним днем.

Марина Семененко, депутатка міської ради, запропонувала внести на розгляд до міської ради питання про визнання всіх дітей, які були зареєстровані в місті Чернігові на момент бойових дій, такими, які зазнали психологічного насильства. Проте це питання не було внесено до порядку денного наступної сесії міської ради, як основне.

Аби отримати статус дитини, яка постраждала внаслідок бойових дій, треба дочекатися своєї черги, а черга вже розписана до 2026 року. Бути в черзі більше як два роки, аби отримати безкоштовне харчування для дитини – ця ситуація дійсно абсурдна.

В.о. міського голови Олександр Ломако запропонував внести це питання хіба що додатковим, обґрунтувавши, що юридично воно не буде чинним.

А поки це питання вносять на позачергову сесію як додаткове, Марина Семененко в себе на сторінці у Фейсбуці вже закликає батьків прийти до міської ради, аби висловити свою думку стосовно виниклої ситуації.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button