Суспільство (відео)

Парадокс Феміди: радикальний мер-хабарник продовжить керувати Меною (Відео)

Кілька місяців тому менського міського голову Геннадія Примакова разом із його товаришем-однопартійцем – депутатом Менської райради Валерієм Гайдукевичем спіймали на гарячому – представники «Радикальної партії» за сприяння у виділенні земельної ділянки отримали 1 000 доларів хабара. Відкрито кримінальне провадження.

Та підозрюваного в хабарництві мера Примакова від посади відсторонили тільки через місяць після інциденту. Але вже 15 вересня підозрюваний знову взявся до виконання обов’язків міського голови, хоча розслідування ще триває.

У зв’язку з подовженням термінів досудового розслідування слідчий прокуратури звернувся до Новозаводського суду, аби і строк відсторонення від посади теж подовжили. Суддя тоді не задовольнив клопотання через його несвоєчасне подання до суду.

27 вересня в апеляційному суді розглядали вже апеляційну скаргу від прокурора Ярослава Похилька.

«Примакова обвинувачують у вчиненні корупційного діяння. З огляду на ці обставини, я вважаю, що підозрюваний Примаков підлягає негайному відстороненню від посади на період досудового розслідування Продовжити строк відсторонення Примакова від посади на період досудового розслідування до 3-х місяців, а саме до 15 жовтня», — начальник відділу прокуратури Чернігівської області Ярослав Похилько.

Але захисник Геннадія Примакова наголошував ще на одній деталі, через яку подовжити відсторонення його підзахисного неможливо.

«Право звертатися з клопотанням про продовження строку відсторонення має право лише прокурор, слідчий такого права не має, а в нашій справі клопотання підписане саме слідчим, а не прокурором», — адвокат підозрюваного Олексій Кінебас.

Адвокат також маніпулював тим, що, мовляв, без мера місто розвалиться.

«Між Менською міською радою та Європейським союзом було укладено договір, відповідно до якого були надані великі кошти. Наприкінці вересня кошти мають бути освоєні. Бенефіціаром цього договору виступає Примаков, лише він має право підпису. Ніхто інший не може його замінити», — адвокат підозрюваного Олексій Кінебас.

Хоч як би парадоксально це звучало, але слуги Феміди залишили на посаді хабарника. Своє рішення вони аргументували процесуальними порушеннями – натякнули, що до цієї справи прокуратура підійшла по-дилетантськи. Судді заявили, що забрати мерство в Геннадія Примакова не можуть через невідповідні строки подачі клопотання. Також, виявляється, підписувати цей документ мав не слідчий, а прокурор. Хай там як, а корумпований мер Мени і далі керує райцентром.

Ще статті по темі

Back to top button