Суспільство (відео)

Паралізовані торги з окупантами і формула «Роттердам +»: нардеп Романова – про транспортну блокаду (Відео)

На Донбасі вже тривалий час активісти, бійці АТО і деякі політики блокують залізничні колії, якими здійснюються так звані торгові зв’язки між окупованими територіями та Україною. Уряд і знову ж таки – деякі народні депутати забили на сполох, мовляв, блокада колій приносить шалені збитки, й енергетична безпека країни під питання.

«Простій людині важко розібратися з тим, що там насправді відбувається. По-перше, війна досі триває. Два роки нам обіцяють, що вона закінчиться. А там крутяться дуже величезні гроші. Мільйони доларів. Це вигідно обом сторонам. По-друге, щоб війну завершити, треба припинити оте заробляння грошей. Свідомі люди блокують. Ми живемо в напівлегальній країні. Вони перекривають шляхи. Зараз люди, які заробляють на цьому, почали формувати громадську думку. Вони можуть навіть зробити реальні відключення електроенергії для того, щоб прості українці самі сказали, мовляв, хто там що блокує, бандити, треба припинити.

Щодо відключень. Кажуть, що нема вугілля. Є формула «Роттердам +». Це енергетична незалежність від країни агресора. Люди, які заробляють на крові, підуть на віялові відключення», — народний депутат України Анна Романова.

Ще статті по темі

Back to top button