Суспільство (відео)

Водна пастка: на Чернігівщині через підтоплення ізольовано кілька сіл (Відео)

На Чернігівщині через підйом рівня води в річці Дніпро спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки з порушенням транспортного сполучення та підтопленням домоволодінь у селах Загатка, Прохорів, Мньов та Пустинки Чернігівського району, що не дає можливості населенню дістатися до магазинів, аптек й інших закладів.

«У зв’язку з природним явищем підтоплені чотири пункти. Найбільше підтоплене село Прохорів», — Валентина Деркач, староста Дніпровського старостинського округу Михайло-Коцюбинської громади

Рятувальники ДСНС спільно зі старостами Дніпровського та Мньовського старостинських округів, представницями соціальної та медичної служб на автомобілі підвищеної прохідності снігоболотоході «Богун» доставили продукти першої необхідності, ліки до більш уразливих верств населення в цих селах, а медичний працівник провів відповідні огляди громадян.

«Ми з рятувальниками відвідали жителів цих сіл, старожительку в селі Загатка. У селі Прохорів проживає сім’я з малолітньою дитиною. Медичний працівник поміряла тиск і передала необхідні медикаменти, ми вручили продуктові набори. Такого розливу жителі не пам’ятають», — Валентина Деркач, староста Дніпровського старостинського округу Михайло-Коцюбинської громади

Крім того, деяким мешканцям допомогли дістатися до родичів у сусідні села.

«Ми разом із рятувальниками відвідали село, яке відрізане водою. Поспілкувалися з жителями, поспілкувалися з людьми похилого віку, побачили, як живуть дітки. Дякую рятувальникам. Усе добре», — староста Мньовського старостинського округу Наталія Музика.

«Відвідали найбільш підтоплені пункти. За призначенням були задіяні спеціальні частини на рятувальному автомобілі та болотохід. 5 осіб. Дісталися і надали допомогу населенню», — помічник начальника зміни з оперативного реагування, майор служби цивільного захисту Дмитро Мурач.

Користуючись нагодою, пресофіцерка Головного управління ДСНС нагадала селянам правила пожежної й мінної безпеки, адже це дуже актуальна тема сьогодення, особливо у прикордонних населених пунктах. Особливу увагу приділила навчанню підростаючого покоління, аби діти через свою необізнаність не потрапили у небезпечну ситуацію.

Люди дякували рятувальникам і громаді за піклування та надану допомогу.

«Я щиро вдячна рятувальникам за роботу, за допомогу нашим жителям».

«Дякуємо. Хай Бог береже вас і Україну, щоб ворог від нас пішов».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button