Суспільство (відео)

Патріотична громада: в селі на Чернігівщині плетуть маскувальні сітки (Відео)

Чернігівщина, село Кучинівка прикордонної Сновської громади. У приміщенні місцевого старостату кипить робота – кучинівці плетуть маскувальні сітки для наших захисників. Пораються майстерно та швидко, адже досвід у цій справі немаленький.

«Плетінням сіток ми почали займатися ще минулого року, взимку, починали з білих сіток.Сітки були різних розмірів, були і 6*8, були і 4*6.Я вже збилася з рахунку, але понад 30 сіток точно сплели.Зараз плетінням сіток займаємося майже щодня. Вчора були люди, ось сьогодні є і завтра будуть», — Олена Недвига – староста села Кучинівка.

До плетіння залучена велика частина місцевих: хтось уже встиг сплести кілька десятків сіток й активно продовжує, для інших це лише початок їхньої волонтерської діяльності.

«Ну, скільки? Місяць плетемо. Я тут тільки кілька разів. Отак я допомагаю зятям своїм службу нести», — Олександр Чепок – житель села Кучинівка.

«Як і всі наші люди, як наш колектив, працюємо та допомагаємо Збройним Силам», — Володимир Омеляненко – працівник Кучинівського ліцею.

Одними з найактивніших волонтерів, які займаються плетінням сіток, наразі є педагогічний колектив Кучинівського ліцею. В перервах між онлайн-уроками та після них, вчителі зустрічаються, аби власними руками допомогти нашим воїнам.

«Ми долучились одразу. Щойно розпочався цей процес, ми одразу ми долучилися до нього, весь колектив: і педколектив, і технічні працівники, ми завжди у повному складі ходимо.До плетіння сіток долучилися не тільки дорослі, але й наші школярі. У позаурочний час вони завжди плетуть сітки вдома. Збираються групами, плетуть і приносять у сільську раду готові», — Наталія Шевченко – директор Кучинівського ліцею.

Та, як то кажуть, не сітками єдиними. У Кучинівці розвинувся дуже активний волонтерський рух – місцеві допомагають нашим захисникам усіма можливими способами: збирають продукти, донатять самостійно та збирають кошти всім селом.

«Ми чим можемо, тим і допомагаємо нашим військовим: донатимо на їхні потреби, також зараз люди збирають кошти, три дні тому в нас відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ», — Олена Недвига – староста села Кучинівка.

Та найважливіше – зупинятися на досягнутому кучинівці не планують, волонтерський потенціал тут лише зростає, адже місцеві чудово розуміють: їхній внесок у Перемогу також важливий.

«Ми допомагаємо своїм людям, своїй армії. Багато в кого з наших вчителів чоловіки служать у армії, тому ми завжди, коли потрібно допомогти, допомагаємо.Усе, що зможемо, тим допомагаємо і будемо допомагати»,Наталія Шевченко – директор Кучинівського ліцею.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button