Суспільство (відео)

«Перемир’я тільки по телевізору», – командир добровольчої сотні про війну та мирне життя (Відео)

Минуло 7 років від початку російсько-української війни. З перших днів на сході воюють учасники «Правого сектора». У липні організація відзначає річницю свого створення.

«Правий сектор» на Чернігівщині, як усюди, провадить визвольну діяльність. 17 липня – день створення формування. Добровольчий український корпус від самого Майдану поїхав на війну і досі залишаємося на війні»,- Володимир Число, командир 22-ї резервної сотні ДУК ПС, Чернігівська область.

ДУК нині залишається єдиним добровольчим підрозділом на війні, який не вступив до жодної структури. Його бійці не з чуток знають про ситуацію на фронті.

«Проблем дуже багато. Перша з них – це перемир’я, бо яка може бути війна з перемир’ям? Стріляють як завжди, воюють як завжди, а перемир’я тільки по телевізору. Повним ходом йдуть бойові дії. Не такі, як були у 2014-2015 році, але снайпери, розвідка – всі працюють»,- Володимир Число, командир 22-ї резервної сотні ДУК ПС, Чернігівська область.

Сам Володимир Число поїхав на війну у 2015 році. Тоді йому було 20. Перебував у різних підрозділах.

«У різних напрямках: від шахти «Бутівка» до Маріуполя. Був поранений, осколкові поранення були у 2016 році на шахті «Бутівка», трохи хлопців загинули, багато було поранених»,- Володимир Число, командир 22-ї резервної сотні ДУК ПС, Чернігівська область.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР затримало екоінспектора Чернігівщини на хабарі

Зараз він працює на мирній території. Займається патріотичним вихованням.

«Працюємо над вишколюванням молоді, набираємо дітей. Маємо свої зали. Вони маленькі, але свої. Тут проводимо ідеологічні вишколи з молоддю і з населенням також. У нас постійно триває мобілізація до організації. Завжди раді бачити людей і не тільки тих, хто хоче їхати на війну, але й працювати тут із населенням, із дітьми»,- Володимир Число, командир 22-ї резервної сотні ДУК ПС, Чернігівська область.

Володимир Число прокоментував і гучну новину про відставку Арсена Авакова. На його думку, вона мало вплине на ситуацію в країні.

«Замість Авакова поставлять ще якогось такого самого. Наробили купу силових структур, які, так би мовити, для масовки, ніхто нічим не займається. Поглянемо навіть на наше місто. Ми бачимо купу людей Нацгвардії, поліція, спецпідрозділи. Бабусь на площі поганяли з квітками і все, роботу зробили для вигляду»,- Володимир Число, командир 22-ї резервної сотні ДУК ПС, Чернігівська область.

Командир 22-ї резервної сотні також наголосив, що наразі українці переживають переломні часи зі змінами в країні. Однак кожен їх сприймає через призму власної свідомості.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button